Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49113
Название: Продуктивність капусти білоголової в умовах ННВЦ «Дослідне поле «Докучаєвське»
Авторы: Коваленко, Денис Олександрович
Научный руководитель: Романов, О. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва
Ключевые слова: капуста білоголова;густота рослин;продуктивність;врожайність;біометричні показники;фенологія;прибуток;рентабельність
Дата публикации: 2023
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Коваленко Д.О. Продуктивність капусти білоголової в умовах ННВЦ «Дослідне поле «Докучаєвське»: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня “магістр” за спец. 203 - Садівництво та виноградарство; наук. кер. О. В. Романов; Харків: ДБТУ. 2023. 78 с.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність теми. Серед овочевих рослин капуста займає одне з провідних місць як за площами, що відводяться під неї, так і за масштабами споживання. В Україні у структурі посівних площ овочевих рослин вона займає до 20 %. Її вирощують у захищеному і відкритому ґрунті. Поширенню капусти сприяли такі цінні господарські якості, як висока врожайність, добра лежкість та висока транспортабельність. Розвиток агропромислового комплексу України передбачає нарощування виробництва овочів, з-поміж яких капуста білоголова пізньостигла посідає важливе місце. В Україні, як і в усьому світі спостерігається тенденція щорічного зростання обʼємів її вирощування. Виробники, що мають великий досвід вирощування цієї культури, продовжують активний пошук способів підвищення рентабельності її виробництва. Одними із них є впровадження нових прийомів технології виробництва та добір нових більш продуктивних сортів та гібридів. Серед овочевих рослин капуста займає одне з провідних місць як за площами, що відводяться під неї, так і за масштабами споживання. В Україні у структурі посівних площ овочевих рослин вона займає до 20 %. Її вирощують у захищеному і відкритому ґрунті. Поширенню капусти сприяли такі цінні господарські якості, як висока врожайність, добра лежкість та висока транспортабельність. В Україні, як і в усьому світі спостерігається тенденція щорічного зростання обʼємів її вирощування. Виробники, що мають великий досвід вирощування цієї культури, продовжують активний пошук способів підвищення рентабельності її виробництва. Одними із них є впровадження нових прийомів технології виробництва та добір нових більш продуктивних сортів. В Україні питання щодо оптимальної густоти рослин капусти білоголової не можна вважати досконало вирішеним, воно вимагає подальшої розробки відносно різних ґрунтово-кліматичних зон, нових високопродуктивних сортів і гібридів (в тому числі іноземної селекції), способів зрошення та інших конкретних умов овочівництва. Вивченню цього важливого та актуального питання і присвячені дослідження, проведені на базі науково-навчально-виробничого центру «Дослідне поле» кафедри плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва Державного біотехнологічного університету.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49113
Располагается в коллекциях:203 - "Садівництво та виноградарство " (Магістри)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2023_M_203z_A_12m_Kovalenko.pdf
  Restricted Access
1.36 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.