Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49113
Title: | Продуктивність капусти білоголової в умовах ННВЦ «Дослідне поле «Докучаєвське» |
Authors: | Коваленко, Денис Олександрович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Романов, О. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва |
Keywords: | капуста білоголова;густота рослин;продуктивність;врожайність;біометричні показники;фенологія;прибуток;рентабельність |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Коваленко Д.О. Продуктивність капусти білоголової в умовах ННВЦ «Дослідне поле «Докучаєвське»: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня “магістр” за спец. 203 - Садівництво та виноградарство; наук. кер. О. В. Романов; Харків: ДБТУ. 2023. 78 с. |
Abstract: | Актуальність теми. Серед овочевих рослин капуста займає одне з провідних місць як за площами, що відводяться під неї, так і за масштабами споживання. В Україні у структурі посівних площ овочевих рослин вона займає до 20 %. Її вирощують у захищеному і відкритому ґрунті. Поширенню капусти сприяли такі цінні господарські якості, як висока врожайність, добра лежкість та висока транспортабельність. Розвиток агропромислового комплексу України передбачає нарощування виробництва овочів, з-поміж яких капуста білоголова пізньостигла посідає важливе місце. В Україні, як і в усьому світі спостерігається тенденція щорічного зростання обʼємів її вирощування. Виробники, що мають великий досвід вирощування цієї культури, продовжують активний пошук способів підвищення рентабельності її виробництва. Одними із них є впровадження нових прийомів технології виробництва та добір нових більш продуктивних сортів та гібридів. Серед овочевих рослин капуста займає одне з провідних місць як за площами, що відводяться під неї, так і за масштабами споживання. В Україні у структурі посівних площ овочевих рослин вона займає до 20 %. Її вирощують у захищеному і відкритому ґрунті. Поширенню капусти сприяли такі цінні господарські якості, як висока врожайність, добра лежкість та висока транспортабельність. В Україні, як і в усьому світі спостерігається тенденція щорічного зростання обʼємів її вирощування. Виробники, що мають великий досвід вирощування цієї культури, продовжують активний пошук способів підвищення рентабельності її виробництва. Одними із них є впровадження нових прийомів технології виробництва та добір нових більш продуктивних сортів. В Україні питання щодо оптимальної густоти рослин капусти білоголової не можна вважати досконало вирішеним, воно вимагає подальшої розробки відносно різних ґрунтово-кліматичних зон, нових високопродуктивних сортів і гібридів (в тому числі іноземної селекції), способів зрошення та інших конкретних умов овочівництва. Вивченню цього важливого та актуального питання і присвячені дослідження, проведені на базі науково-навчально-виробничого центру «Дослідне поле» кафедри плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва Державного біотехнологічного університету. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49113 |
Appears in Collections: | 203 - "Садівництво та виноградарство " (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_M_203z_A_12m_Kovalenko.pdf Restricted Access | 1.36 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.