Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48634
Title: | Удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства в умовах військового стану |
Other Titles: | Improvement of the marketing activity of the industrial enterprise in the conditions of martial law |
Authors: | Ганузек, Лілія Михайлівна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Савицька, Н. Л. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | ринок;попит;торговельна марка;бренд;рейтинг;споживач;маркетинг |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Ганузек Л. М. Удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства в умовах військового стану: кваліфікаційна робота магістра: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. Н. Л. Савицька; Харків: ДБТУ, 2023. 67 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Об'єктивна необхідність комплексного маркетингового підходу з подальшого розвитку теоретичних і методико-практичних основ використання засобів маркетингу для удосконалення маркетинговой діяльності виробничого підприємства в умовах військового стану обумовили актуальність магістерської кваліфікаційної роботи, її мету і завдання дослідження. Мета кваліфікаційної роботи - наукове обґрунтування і розробка комплексу заходів з удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства в умовах економічної невизначеності військового стану. Завдання: - розглянути Food-галузь як складову національної економіки; - визначити особливості маркетингової діяльності підприємств харчової промисловості; - надати маркетингову характеристику морозива; - проаналізувати стан українського ринку морозива; - дослідити маркетингову характеристика основних виробників морозива; - надати стислу організаційно-економічну характеристику ТМ «Рудь»; - розробити заходи з удосконалення політики розподілу; - здійснити аргументацію необхідності використання AR/VR технологій як засобу маркетингу; - обґрунтувати характеристику маркетингового профілю споживача морозива. Об’єкт дослідження: процес розробки комплексу маркетингових заходів з удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства на вітчизняному ринку морозива. Предмет дослідження - сукупність теоретичних та методичних засад удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати магістерської роботи доведено до рівня методичних узагальнень і прикладного інструментарію, яке дозволяє розробити комплекс заходів та програму дій з удосконалення маркетингової діяльності виробничого підприємства в умовах військового стану. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48634 |
metadata.dcterms.references: | 1. Господарський кодекс України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, № 18, № 19-20, № 21-22, ст. 2. Про захист прав споживачів: Закон України (Редакція від 19.11.2022). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text 3. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України (Редакція від 16.10.2020). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/236/96-%D0%B2%D1%80#Text 4. ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір». Державний стандарт України. URL: https://dnaop.com/html/34069/doc-ДСТУ_4733_2007 5. Батирєв М. Озброєння відділів продажів. Системний підхід. Харків: Фабула, 2021. 288 с. 6. Біловодська, О.А. Маркетинговий менеджмент: навч. посіб. Київ: Знання, 2010. 332 с. 7. Бренд-менеджмент: навч. посібник / під ред. С. Ф. Смерічевського. Київ: НАУ, 2019. 156 с. 8. Буднік М.М., Невертій Г.С., Курилова Н.М. Стратегічне управління: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 292 с. 9. Буднікевич, І.М. Маркетинг у галузях та сферах діяльності. Київ: ЦУЛ, 2013. 536 с. 10. Бубенець І. Г., Чатченко О. Є. Маркетингова діяльність підприємств в умовах кризи. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022. № 3, (306). С. 323-326. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wp-content/uploads/2022/07/2022-306-48.pdf 11. Бубенець І.Г. Чинники розвитку маркетингового потенціалу торговельного підприємства. Міжнародний електронний журнал «TRAEKTORIA NAUKI». Том 2, № 3(8) (2016), С. 2.96-2.103 12. Горбаченко С.А., Карпов В.А., Шевченко-Перепьолкіна Р.І. Аналіз та прогнозування ринкової кон’юнктури: навч. пос. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2019. 320 с. 13. Гросул В. О., Бубенець І. Г., Чатченко О. Є. Формування стратегії розвитку маркетингового потенціалу торговель 14. Йон Е. Суперспоживачі. Швидкий шлях до зростання бренду. Київ: Наш Формат, 2019. 160 с. 15. Каплунов Д. Нейрокопірайтинг 2.0. Київ: Фабула, 2023, 400 с. 16. Карпенко Н.В. Маркетингова діяльність підприємств: сучасний зміст. Київ: ЦУЛ, 2019. 252 с. 17. Кислюк Л.В. Стратегічний маркетинг. Київ: Видавничий Дім «Кондор», 2020. 172 с. 18. Коваленко, В.В. Маркетинг: навч. посібник. Львів: Новий світ-2000, 2012. 266 с. 19. Корінєв В.Л., Корецький М.Х., Дацій О.І. Маркетингова цінова політика. Київ: ЦУЛ, 2019. 200 с. 20. Корягіна С.В., Корягін М.В. Маркетинговий аудит. Київ: ЦНЛ, 2017. 320 с. 21. Котлер Ф., Армстронг Г. Основи маркетингу. Київ: Диалектика, 2020. 880 с. 22. Маккі Р., Джерарс Т. Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху. Харків: Віват, 2019. 240 с. 23. Маркетинг: навч. посіб. / за ред. Н. Р. Іванечко. Тернопіль: ЗУНУ, 2021. 180 с. 24. Маркетинг в підприємницькій діяльності та управління продажем логістичних послуг: підручник / C. Л. Литвиненко та ін. Київ: Видавничий дім «Кондор, 2021. 280 с. 25. Муті Ідріс. Брендинг за 60 хвилин. Харків: Фабула, 2019. 256 с. 26. Овєчкіна, О.А. Планування маркетингу. Київ: ЦУЛ, 2017. 352 с. 27. Окландер, М.А., Кірносова, М.В. Маркетингова товарна політика: навчальний посібник. Київ: ЦУЛ, 2020. 246 с. 28. Олініченко К.С., Прядко О.М. Маркетингова політика розподілу: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2020, 89 с. 29. Ортинська, В.В., Мельникович, О.М. Маркетингові дослідження : підручник. – 2-ге вид., доповн. Київ: КНТЕУ, 2015. 436 с. 30. Пайн Б. Джозеф ІІ, Джеймс Ґілмор. Економіка вражень: битва за час, увагу та гроші клієнта. Харків: Віват, 2021. 416 с. 31. Пахуча Е.В. Маркетинг: навч. посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальностей: 051 «Економіка», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 242 «Туризм», 281 «Публічне управління та адміністрування», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / Е.В. Пахуча, Р.М. Шелудько, Т.Ю. Білоусько. – Харків: Тім Пабліш Груп, 2020. – 300 с. 32. Перчук О.В., Ржевська Н.В., Джетере О.С. Організація виробництва та маркетинг в галузі харчових технологій. Переяслав-Хмельницький: Видавництво Переяслав-Хмельницького ДПУ імені Григорія Сковороди, 2019. - 239 с. 33. Підприємництво і торгівля: навчальний посібник / під заг. ред. д.е.н., проф. Л.Л. Ковальської та проф. І.В. Кривов’язюка. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2018. 620 с. 34. Подольчак Н. Ю., Перхач О.Л., Цигилик Н.В. Маркетинг і кризовий менеджмент у публічному управлінні та адмініструванні: навч. пос. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2022. 104 с. 35. Полторак, В.А. Маркетингові дослідження. Київ: ЦУЛ, 2014. 342 с. 36. Портер М. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів. Київ: Наш Формат, 2020. 424 с. 37. Праєт ван Дуглас. Несвідомий брендинг. Харків: Фабула, 2020. 304 с. 38. ТМ «Рудь». Офіційний сайт. 39. Румельт Річард. Гарна стратегія. Погана стратегія. Харків: Фабула, 2019. 324 с. 40. Савицька Н. Л., Жегус О. В., Михайлова М. В. Концептуальні засади контролю маркетингової діяльності в системі адаптаційного управління підприємством. Економічний простір. 2015. № 100. С. 161–170. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2015_100_17. 41. Савицька Н.Л., Прядко О.М. Управління попитом: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2016. 197 с. 42. Савицька Н.Л., Мелушова І.Ю., Красноусов А.В., Олініченко К.С. Торговельне підприємництво: навчально-методичний посібник. Харків: Видавництво Іванченка І. С. 2017. 214 с. 43. Савицька Н.Л., Полевич К.В. Підприємницький маркетинг у соціальній мережі Instagram. Бізнес Інформ. 2016. № 11. С. 419–424. URL: https://www.business-inform.net/export_pdf/business-inform-2016-11_0-pages-419_424.pdf 44. Світвуд А. Маркетингова аналітика. Як підкріпити інтуїцію даними. Київ: Наш Формат, 2019. 152 с. 45. Сенишин О. С., Кривешко О.В. Маркетинг : навч. посібник. - Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2020. 347 с. 46. Сєвідова І.О. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. - Х.: ХНТУСГ, 2020. 200 с. 47. Тарасов І.Ю., Ганузек Л.М. Використання AR/VR технологій як сучасний напрям маркетингу // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доповідей ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. Електронні текстові дані. Харків, 2023. 48. Тарасов І.Ю., Жуковський Є.Д. SERM як сучасний тренд формування позитивного іміджу бренду в інтернет-маркетингу // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2022 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електронні текстові дані. – Харків, 2022. c. 200 – 202. 49. ТОП-20 кращих брендів морозива. URL: https://uba.top/icecream/ 50. «Три Ведмеді». Офіційний сайт. URL: https://3bears.ua/ 51. Філановський О. Головна маркетингова книга від Олексія Філа-новського. Київ: Фабула, 2018. 304 с. 52. Череп О.Г. Маркетинг: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 728 с. 53. Цибульська Е.І. Конкурентоспроможність підприємства. Харків: Вид-во НУА, 2018. 320 с. 54. Savytska, N., Babenko, V., Chmil, H., Priadko, O. & Bubenets, I. Digitalization of Business Development Marketing Tools in the B2C Market. Journal of Information Technology Management, 2023. 15 (1), 124-134. https://doi.org/ 10.22059/jitm.2023.90740. URL: https://journals.ut.ac.ir/article_90740_ 2dc7c64f4d84dc1be3d51c6accc5f811.pdf |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_M_075_Hanuzek.pdf Restricted Access | 1.42 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.