Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/484
Title: Продуктивні та технологічні особливості корів української чорно-рябої молочної породи
Other Titles: Productivity and technological features of Ukrainian black-spotted dairy cows
Authors: Єфимова, Анастасія Володимирівна
metadata.dc.contributor.advisor: Лисенко, Г. Л.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра виробництва та стандартизації продукції тваринництва
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Єфимова А. В. Продуктивні та технологічні особливості корів української чорно-рябої молочної породи: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. Г. Л. Лисенко; Харків, 2021. 66 с.
Abstract: На сучасному етапі тваринництво є однією з найважливіших галузей сільського господарства України, оскільки дуже гостро стоїть проблема збільшення виробництва молока і м'яса. У зв'язку з переведенням молочного тваринництва України на основу ринкової економіки підвищуються вимоги до якості тварин. Крім високої молочної продуктивності вони повинні бути придатними до машинного доїння, мати міцну конституцію, бути стійкими до різних захворювань і, перш за все, до маститу, а також мати тривалий термін господарського використання. Однією з основних порід в нашій країні є українська чорно-ряба молочна порода. Завдяки високій молочній продуктивності у порівнянні з іншими породами та придатності до умов промислової технології утримання українська чорно-ряба молочна худоба набуває все більшого поширення у всіх регіонах країни. Подальше підвищення генетичного потенціалу породи має важливе значення для молочного скотарства України. У процесі виведення української чорно-рябої молочної породи одержано велику кількість тварин проміжних генотипів з різною долею кровності покращувальної голштинської породи. Під час розведення використовували бугаїв канадського, датського і вітчизняного походження. У результаті отримані тварини з великою генетичною різноманітністю та певними екстер'єрно-конституційними особливостями різних напрямків продуктивності Проте у цій породі не усі тварини пристосовані до інтенсивних технологій. Значний процент корів мають невисоку продуктивність, небажануформу вим’я, послаблену конституцію. У зв’язку з цим необхідно схрещування за використання порід, які в найбільшому ступеню відповідають новим вимогам інтенсифікації молочного скотарства. У зв’язку з цим актуальність випускної роботи по вивченню продуктивних та технологічних властивостей корів української чорно-рябої молочної породи різних ліній представляє науково-практичний інтерес.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/484
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yefimova.pdf
  Restricted Access
1.4 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.