Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47263
Название: Облік і аудит витрат в системі управління підприємств
Другие названия: Accounting and audit expenses in the enterprise management system
Авторы: Миронова, Мирослава Олегівна
Научный руководитель: Кирильєва, Л. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра обліку, аудиту та оподаткування
Ключевые слова: організація;система;облік;витрати;управління;інформаційні технології;аудит;organization;system;accounting;costs;management;information technology;audit
Дата публикации: 2023
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Миронова М. О. Облік і аудит витрат в системі управління підприємств: кваліфікаційна робота магістра: спец. 071 - Облік і оподаткування; наук. кер. Л. О. Кирильєва; Харків: ДБТУ, 2023. 137 с.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає у комплексному дослідженні і вирішенні науково - практичного завдання удосконалення обліку та аудиту витрат підприємств ресторанного господарства. Метою кваліфікаційної роботи вивчення діючої методики обліку та аудиту витрат в управлінні діяльністю підприємств ресторанного господарства, а також підготовка висновків і пропозицій по вдосконаленню даного напрямку дослідження. .Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: - визначити теоретичні положення організації управлінського обліку витрат в системі управління підприємств та визначити напрями його розвитку; - розглянути поняття «кейтеринг» та розробити класифікацію за його видами для цілей обліку; - уточнити сутнiсть витрат пiдприємств та вдосконалити їх класифiкацiю; - провести оцінку стану організації витрат та розробити внутрішні організаційні регламенти для управлінського обліку 5 - підготувати рекомендації щодо оптимізації облікового процесу витрат в системі управління підприємств; - визначити положення організації обліку витрат при використанні інноваційно-комунікаційних технологій; - дослідити напрями організації внутрішнього аудиту витрат в системі управління діяльності підприємств; - розробити організаційні регламенти внутрiшнього аудиту витрат. Об’єкт дослідження - процес організації обліку та аудиту витрат в системі управління підприємств. Предмет дослідження – теоретичні та організаційно-методичні питання побудови системи обліку та аудиту витрат в системі управління підприємств. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Впровадження розроблених рекомендацій щодо вдосконалення обліку та аудиту витрат в системі управління підприємств дозволять модернізувати обліковий процес витрат в управлінській інформаційній системі
Relevance of the topic of the qualification work. In the context of deepening transformation processes in the Ukrainian economy, the basic task for managers of trade enterprises is to effectively manage their activities in order to ensure profit, the formation of which depends on the level of costs. Modern food and beverage companies are trying to find the optimal ratio of costs and revenues to maintain their positions in a competitive environment, reduce costs while optimizing the flow of goods. However, the presence of inflationary processes, uncertainty and variability of the external environment significantly complicate the dynamics enterprises' development. It is possible to overcome the uncertainty in the development of enterprises by using modern methods of cost management by improving the qualitative and quantitative parameters of accounting and analytical information. This actualizes scientific research on the development of conceptual foundations for the organization and methods of accounting and auditing costs to improve the efficiency and effectiveness of restaurant business enterprises, determining the prospects for its development in accordance with the chosen strategy. The qualification work is devoted to the study of theoretical aspects and the preparation of practical recommendations for improving the process of organizing accounting and auditing costs in the management system of a restaurant business enterprise
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47263
Располагается в коллекциях:071 - "Облік і оподаткування" (Магістри)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2023_071-12m_Mironova.pdf
  Restricted Access
1.66 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.