Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46179
Title: Теоретичні та практичні аспекти біологізації землеробства у Східному Лісостепу
Authors: Кудря , С. І.
Тараріко, Ю. О.
Лукашук, В. П.
Keywords: органічне землеробство;агротехнічні досліди;комп’ютерне моделювання;галузева структура;капітальні;виробничі затрати;чистий прибуток;organic farming;agronomic experiments;computer modeling;industry structure;capital;production costs;net profit
Issue Date: 2021
Publisher: Одеса
Citation: Тараріко Ю. О., Кудря С. І, Лукашук В. П. Теоретичні та практичні аспекти біологізації землеробства у Східному Лісостепу: Інформаційний бюлетень СПРС МОББ. Одеса, 2021. Вип. 58. С. 294-299
Abstract: Існуючий потенціал біопродуктивності регіону дає змогу організувати збалансоване виробництво значних обсягів органічного продовольства і біоенергії з короткими термінами окупності капітальних затрат. При цьому сертифікація і реалізація органічної продукції в порівнянні із стандартними технологіями дасть змогу підвищити прибутковість аграрного виробництва. Створення замкнутих циклів макро- і мікроелементів, забезпечення енергетичних потреб з власних джерел буде супроводжуватися зниженням собівартості органічної продукції на 30-40 % та зростанням її конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішніх ринках продовольства. Опрацювання збалансованої структури органічних агроекосистем здійснюється шляхом використання сучасних інформаційних технологій, зокрема, за допомогою багатоваріантного імітаційного комп’ютерного моделювання стосовно наявного потенціалу кліматичних, ґрунтових, водних, хіміко-техногенних та інших ресурсів.
The existing potential of bioproductivity of the region allows to organize balanced production of significant volumes of organic food and bioenergy with short payback periods of capital costs. At the same time, certification and sale of organic products in comparison with standard technologies will increase the profitability of agricultural production. The creation of closed cycles of macro- and microelements, meeting energy needs from own sources will be accompanied by a reduction in the cost of organic products by 30-40% and increase its competitiveness in domestic and foreign food markets. The development of a balanced structure of organic agroecosystems is carried out through the use of modern information technologies, in particular through multivariate simulation computer modeling of the available potential of climatic, soil, water, chemical and man-made and other resources
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46179
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
S_ aspekty biolohizatsiyi zemlerobstva_295-299.pdf4.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.