Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46179
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКудря , С. І.-
dc.contributor.authorТараріко, Ю. О.-
dc.contributor.authorЛукашук, В. П.-
dc.date.accessioned2024-01-25T12:20:48Z-
dc.date.available2024-01-25T12:20:48Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationТараріко Ю. О., Кудря С. І, Лукашук В. П. Теоретичні та практичні аспекти біологізації землеробства у Східному Лісостепу: Інформаційний бюлетень СПРС МОББ. Одеса, 2021. Вип. 58. С. 294-299uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46179-
dc.description.abstractІснуючий потенціал біопродуктивності регіону дає змогу організувати збалансоване виробництво значних обсягів органічного продовольства і біоенергії з короткими термінами окупності капітальних затрат. При цьому сертифікація і реалізація органічної продукції в порівнянні із стандартними технологіями дасть змогу підвищити прибутковість аграрного виробництва. Створення замкнутих циклів макро- і мікроелементів, забезпечення енергетичних потреб з власних джерел буде супроводжуватися зниженням собівартості органічної продукції на 30-40 % та зростанням її конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішніх ринках продовольства. Опрацювання збалансованої структури органічних агроекосистем здійснюється шляхом використання сучасних інформаційних технологій, зокрема, за допомогою багатоваріантного імітаційного комп’ютерного моделювання стосовно наявного потенціалу кліматичних, ґрунтових, водних, хіміко-техногенних та інших ресурсів.uk_UA
dc.description.abstractThe existing potential of bioproductivity of the region allows to organize balanced production of significant volumes of organic food and bioenergy with short payback periods of capital costs. At the same time, certification and sale of organic products in comparison with standard technologies will increase the profitability of agricultural production. The creation of closed cycles of macro- and microelements, meeting energy needs from own sources will be accompanied by a reduction in the cost of organic products by 30-40% and increase its competitiveness in domestic and foreign food markets. The development of a balanced structure of organic agroecosystems is carried out through the use of modern information technologies, in particular through multivariate simulation computer modeling of the available potential of climatic, soil, water, chemical and man-made and other resourcesuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherОдесаuk_UA
dc.subjectорганічне землеробствоuk_UA
dc.subjectагротехнічні дослідиuk_UA
dc.subjectкомп’ютерне моделюванняuk_UA
dc.subjectгалузева структураuk_UA
dc.subjectкапітальніuk_UA
dc.subjectвиробничі затратиuk_UA
dc.subjectчистий прибутокuk_UA
dc.subjectorganic farminguk_UA
dc.subjectagronomic experimentsuk_UA
dc.subjectcomputer modelinguk_UA
dc.subjectindustry structureuk_UA
dc.subjectcapitaluk_UA
dc.subjectproduction costsuk_UA
dc.subjectnet profituk_UA
dc.titleТеоретичні та практичні аспекти біологізації землеробства у Східному Лісостепуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
S_ aspekty biolohizatsiyi zemlerobstva_295-299.pdf4.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.