Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4604
Назва: Роль ценовой политики в обеспечении эффективности и устойчивости аграрных предприятий на рынке продукции животноводства
Інші назви: Роль цінової політики у забезпеченні ефективності та стійкості аграрних підприємств на ринку продукції тваринництва
The role of pricing policy in ensuring the efficiency and sustainability of agricultural enterprises on the market of animal products
Автори: Кравченко, О. М.
Аманов, Б.
Ключові слова: ценовая политика;производственно-продовольственная цепь;устойчивое развитие;сельскохозяйственные предприятия;население;цінова політика;виробничо-продовольчий ланцюг;сталий розвиток;сільськогосподарські підприємства;населення;pricing policies;production and food chain;sustainable development;agricultural enterprises;population
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Кравченко О. М., Аманов Б. Роль ценовой политики в обеспечении эффективности и устойчивости аграрных предприятий на рынке продукции животноводства. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2016. № 3. С. 33-38.
Серія/номер: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 3
Короткий огляд (реферат): В статье рассмотрены основные положения относительно роли ценовой политики предприятий по производству продукции животноводства в обеспечении эффективного и устойчивого развития аграрного сектора; определено, что на рынке продукции животноводства участниками производственно-продовольственной цепи являются: сельскохозяйственные предприятия, перерабатывающие предприятия пищевой промышленности, субъекты розничной торговли и конечный потребитель – население; установлено, что в производственно-продовольственной цепи, с одной стороны, цена за сырую продукцию животноводства, не позволяет окупить затраты сельскохозяйственных предприятий, с другой стороны, цена на конечную продукцию животноводства в рознице не позволяет населению употреблять доступную по количеству, качеству и ассортименту продукцию животноводства; предложено, в национальных интересах, со стороны государства использовать действенные механизмы госрегулирования, направленные на развитие аграрного сектора и обеспечение продовольственной безопасности населения.
У статті розглянуті основні положення щодо ролі цінової політики підприємств з виробництва продукції тваринництва в забезпеченні ефективного та сталого розвитку аграрного сектора; визначено, що на ринку продукції тваринництва учасниками виробничо-продовольчого ланцюга є: сільськогосподарські підприємства, переробні підприємства харчової промисловості, суб'єкти роздрібної торгівлі та кінцеві споживачі – населення; встановлено, що у виробничо-продовольчому ланцюгу, з одного боку, ціна за сиру продукцію тваринництва, не дозволяє окупити витрати сільськогосподарських підприємств, з іншого боку, ціна на кінцеву продукцію тваринництва у роздріб не дозволяє населенню вживати доступну за кількістю, якістю й асортиментом продукції тваринництва; запропоновано, в національних інтересах, з боку держави використовувати дієві механізми держрегулювання, спрямовані на розвиток аграрного сектора і забезпечення продовольчої безпеки населення.
The article deals with the basic provisions concerning the role pricing policies of enterprises for the production of livestock products to ensure the effective and sustainable development of the agricultural sector; it determined that the participants in the production and food chain on the market livestock products are: farms, food processing plants, retail agents and end-users – the population; it found that in the production and food chain, from one side, the price of raw livestock products, does not allow to recoup the costs of agricultural enterprises, from the other side, the price of livestock end products in retail does not allow the population to use available quantity, quality and assortment of livestock products; it proposed in the national interest, from the side government to use effective mechanisms of state regulation, aimed at the development of the agricultural sector and food security of the population.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4604
ISSN: 2524-0455
Розташовується у зібраннях:Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf263.68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.