Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45779
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЖелєва, Т. С.-
dc.contributor.authorНестерова, Катерина Романівна-
dc.date.accessioned2024-01-19T13:23:07Z-
dc.date.available2024-01-19T13:23:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationНестерова К. Р. Розробка технології виробництва ковбасних виробів емульсійної структури з крохмалепродуктами вітчизняного виробництва: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Т. С. Желєва; Харків, 2023. 96 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45779-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу магістра присвячено розробці технології виробництва ковбасних виробів емульсійної структури з крохмалепродуктами вітчизняного виробництва. Встановлено, що за фізико-хімічними та функціонально-технологічними показниками крохмаль кукурудзяний модифікований EUGEL FSM 85120 проявляє досить хороші значення та відповідає вимогам стандарту, які висуваються до модифікованих крохмалів. Результати функціонально-технологічних властивостей та органолептичної оцінки модельних фаршевих систем, дозволяють рекомендувати використання крохмалю кукурудзяного модифікованого EUGEL FSM 85120 у складі ковбасних виробів емульсійної структури. Крім того, крохмаль кукурудзяний модифікований EUGEL FSM 85120 є продуктом вітчизняного виробництва, використання якого буде рентабельним та ефективним з економічної точки зору. Визначено рекомендоване дозування таких крохмалів у складі ковбасних виробів – 3%. Розроблено рецептурний склад та технологію виробництва нового ковбасного виробу емульсійної структури в існуючому асортименті даної продукції, що передбачає використання крохмалепродукта вітчизняного виробництва – ковбаса варена «Молочна» з крохмалем кукурудзяним модифікованим EUGEL FSM 85120.uk_UA
dc.description.abstractThe master's qualification work is devoted to the development of the technology for the production of sausage products of the emulsion structure with starch products of domestic production. It has been established that in terms of physico-chemical and functional-technological parameters, corn starch modified EUGEL FSM 85120 shows quite good values and meets the requirements of the standard, which are put forward for modified starches. The results of functional-technological properties and organoleptic evaluation of model minced meat systems allow to recommend the use of corn starch modified EUGEL FSM 85120 in the composition of sausage products of emulsion structure. In addition, corn starch modified EUGEL FSM 85120 is a product of domestic production, the use of which will be profitable and effective from an economic point of view. The recommended dosage of such starches in the composition of sausage products has been determined – 3%. The recipe composition and production technology of a new sausage product with an emulsion structure in the existing assortment of this product, which involves the use of a starch product of domestic production – cooked sausage "Molochna" with corn starch modified EUGEL FSM 85120, has been developeduk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectнативний крохмальuk_UA
dc.subjectмодифікований крохмальuk_UA
dc.subjectковбасні виробиuk_UA
dc.subjectемульсійна структураuk_UA
dc.subjectnative starchuk_UA
dc.subjectmodified starchuk_UA
dc.subjectsausage productsuk_UA
dc.subjectemulsion structureuk_UA
dc.titleРозробка технології виробництва ковбасних виробів емульсійної структури з крохмалепродуктами вітчизняного виробництваuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of the technology for producing emulsion-structured sausage products with starch products of domestic productionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_462_181z-TM-12m_Nesterova_К_Р.pdf
  Restricted Access
5.89 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.