Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45757
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГоловко, Т. М.-
dc.contributor.authorДєрябін, С. О.-
dc.date.accessioned2024-01-19T09:06:26Z-
dc.date.available2024-01-19T09:06:26Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДєрябін С. О. Розробка технології м'ясних посічених напівфабрикатів підвищеної харчової цінності: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Т. М. Головко; Харків, 2023. 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45757-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу магістра присвячено розробці технології м'ясних посічених напівфабрикатів підвищеної харчової цінності. Основна мета при розробці м'ясних посічених напівфабрикатів з підвищеною харчовою цінністю з додаванням порошку топінамбуру було проведення експериментальних досліджень з оптимізації рецептурного складу, а також визначення впливу добавки, що вноситься, на різні показники розроблюваного продукту. За органолептичними характеристиками був визнаний зразок із вмістом порошку топінамбуру 15% по відношенню до маси сировини. Також проведено комплексну оцінку якості досліджуваних напівфабрикатів. На основі проведених досліджень розроблено технологію виробництва м'ясних посічених напівфабрикатів з підвищеною харчовою цінністю. При розробці технології за основу були прийняті критерії, які дозволили зрештою отримати готовий продукт із заданими властивостями, а саме: має хороші органолептичні показники: зовнішній вигляд, приємний смак, консистенцію; високу харчову та біологічну цінність. Запропонована технологія отримання м'ясних посічених напівфабрикатів з підвищеною харчовою цінністю з додаванням порошку топінамбуру дозволила створити новий продукт, який частково дозволить вирішити проблему дефіциту незамінних амінокислот, харчових волокон, вітамінів у раціонах харчування населення.uk_UA
dc.description.abstractThe master's qualification work is devoted to the development of the technology of chopped meat semi-finished products of increased nutritional value. The main goal in the development of chopped meat semi-finished products with increased nutritional value with the addition of Jerusalem artichoke powder was to conduct experimental studies on the optimization of the recipe composition, as well as to determine the effect of the introduced additive on various indicators of the developed product. According to the organoleptic characteristics, a sample with a Jerusalem artichoke powder content of 15% in relation to the mass of raw materials was recognized. A comprehensive assessment of the quality of the studied semi-finished products was also carried out. On the basis of the conducted research, the technology for the production of chopped meat semi-finished products with increased nutritional value has been developed. When developing the technology, the criteria were adopted as a basis, which ultimately allowed to obtain a finished product with given properties, namely: it has good organoleptic indicators: appearance, pleasant taste, consistency; high nutritional and biological value. The proposed technology for obtaining chopped meat semi-finished products with increased nutritional value with the addition of Jerusalem artichoke powder made it possible to create a new product that will partially solve the problem of the shortage of essential amino acids, dietary fibers, and vitamins in the population's diets.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectм'ясні посічені напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectтопінамбурuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk_UA
dc.subjectпоказники безпечності продуктуuk_UA
dc.subjectsliced meat semi-finished productsuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectJerusalem artichokeuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectphysical and chemical indicatorsuk_UA
dc.subjectproduct safety indicatorsuk_UA
dc.titleРозробка технології м'ясних посічених напівфабрикатів підвищеної харчової цінностіuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of the technology for meat minced semi-finished products of increased nutritional valueuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_462_181z-TM-12m_Dyeryabin.pdf
  Restricted Access
841.52 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.