Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45297
Название: Маркетинговий аналіз функціонування ринку плодоовочевої консервної продукції
Другие названия: Marketing analysis of the functioning of canned fruit and vegetable products market
Авторы: Наумов, Олександр Борисович
Ключевые слова: маркетинг;збут;ринок плодово-овочевої консервної продукції;аналітична оцінка;конкуренція;marketing;sales;canned fruit and vegetable market;analytical evaluation;competition
Дата публикации: 2023
Издательство: Харків
Библиографическое описание: Наумов О. Б. Маркетинговий аналіз функціонування ринку плодоовочевої консервної продукції. Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. 2023. № 3. С. 43-47.
Серия/номер: Актуальні проблеми інноваційної економіки та права;№ 3
Краткий осмотр (реферат): Статтю присвячено дослідженню стану та перспектив розвитку ринку плодоовочевої консервної продукції. Проаналізовано частку споживання плодоовочевої консервної продукції приготованої вдома, оптовий товарообіг овочів консервованих, річний показник споживання овочевої консервації на душу населення в Україні. Встановлено, що оцінки внутрішнього споживання варіюються в значних межах через великий обсяг контрабандного ввезення продукції. Визначено основні передумови формування підприємницької інфраструктури плодоовочевого ринку. Обґрунтовано, що для покращення конкурентоспроможності овочеконсервних виробництв необхідно здійснити наступні дії: здійснювати модифікацію продукції; підвищувати технічні характеристики продукції; вдосконалювати дизайн продукції; здійснювати виробництво рідкісних, унікальних продуктів; модернізовувати технологію виробництва продукції; оновлювати асортимент продукції; здійснювати постійне вивчення продукту; налагодження гарантованої мережі збуту; підвищити якість продукції; встановлювати ціни на продукцію нижчі в порівнянні з конкурентними. Визначено характеристики зазначених дій покращення конкурентоспроможності. Окреслено шляхи наскрізного управління виробництвом та збутом плодово-овочевого альянсу.
The article represents the study of the state and prospects for the development of the canned fruit and vegetable market. The share of consumption of canned fruit and vegetable products prepared at home, the wholesale turnover of canned vegetables, and the annual indicator of consumption of canned vegetables per capita in Ukraine were analyzed. It has been established that domestic consumption prices vary significantly due to the large volume of smuggled products. The main prerequisites for forming the entrepreneurial infrastructure of the fruit and vegetable market have been determined. It is substantiated that the following actions must be taken to improve the competitiveness of canned vegetable production: product modification; increase the technical characteristics of products; improve product design; production of rare, unique products; modernize production technology; update the range of products; to carry out the constant study of the product; establishment of a guaranteed sales network; to improve product quality; to set prices for products lower than those of competitors. The characteristics of the specified actions to improve competitiveness have been determined. The trends of increasing the value of integration processes in modern production, which contribute more to establishing self-organizational foundations of purposeful cultivation of coordinated actions of fruit and vegetable canning enterprises, have been determined. It is outlined that only the innovative organizational structure – the fruit and vegetable canning alliance – can fully implement the proposed direction of marketing development. The ways of end-to-end production and sales management of the fruit and vegetable alliance are outlined.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45297
ISSN: 2524-0455
Располагается в коллекциях:Випуск 3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
apie_2023_3_9.pdf212.45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.