Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/445
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБуняк, Олена Василівна-
dc.contributor.authorВалевська, Людмила Олександрівна-
dc.contributor.authorСоц, Сергій Михайлович-
dc.date.accessioned2022-06-01T16:40:21Z-
dc.date.available2022-06-01T16:40:21Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationБуняк О. В., Валевська Л. О., Соц С. М. Конкурентоспроможність екструдованих зернових продуктів на основі зерна злакових культур. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2018. Вип. 2(28). C. 90-97.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/445-
dc.description.abstractПодано характеристику харчової цінності, якості та конкурентоспроможності екструдованих продуктів, що виробляються із зернової сировини. Проведено аналіз ринку екструдованих продуктів на основі зерна злакових культур. Визначено конкурентоспроможність нових видів екструдованих зернових продуктів, отриманих із зерна злакових культур із додаванням рослинних добавок.uk_UA
dc.description.abstractThe assortment of dry breakfasts is very wide and this enables producers to form an assortment depending on the availability of raw materials and production capacities. In Ukraine, the production of dry breakfasts are engaged in more than 20 enterprises. Producers, trying to attract potential buyers, buy new technologies, equipment, create new brands, change the design of packaging. Competition compels the producer to constantly increase capital and improve production, which contributes to the rapid development of productive forces, accompanied by an increase in the scale of production, as well as the deepening of the division of labor. In this regard, the analysis of the competitiveness of products becomes a necessary process in the system of commodity quality management, analysis of the competitive status of the enterprise and the resource of the market. The characteristic of nutritive value, quality and competitiveness of extruded grain products, produced from grain raw materials, is given. The analysis of the market for extruded products based on grain cereals. The complex method considered in the article allows to evaluate the competitiveness of new types of extruded grain products obtained from natural raw materials and without the use of synthetic additives and flavors. The competitiveness of new types of extruded grain products has been determined, prepared on the basis of grain cereals with the addition of herbal supplements. Developed extruded cereal products prepared without the use of the process of pelleting compared to a control sample will be competitive in the consumer market.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectзернові продуктиuk_UA
dc.subjectекструдуванняuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectрозширення асортиментуuk_UA
dc.subjectзерновые продуктыuk_UA
dc.subjectконкурентоспособностьuk_UA
dc.subjectэкструдированиеuk_UA
dc.subjectрасширение ассортиментаuk_UA
dc.subjectcereal productsuk_UA
dc.subjectextrudinguk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectexpansion of assortmentuk_UA
dc.titleКонкурентоспроможність екструдованих зернових продуктів на основі зерна злакових культурuk_UA
dc.title.alternativeCompetitiveness of extruded grains on the basis of grain cereal grain-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (28)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2018_2_9.pdf385.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.