Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4113
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІванченкова, Л.В.-
dc.date.accessioned2022-08-02T10:59:35Z-
dc.date.available2022-08-02T10:59:35Z-
dc.date.issued2019-01-14-
dc.identifier.citationІванченкова Л.В. Формування підсистеми внутрішньогосподарського контролю у системі управління харчовим підприємством. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2019. № 1. С.110-121.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4113-
dc.description.abstractІванченкова Л.В. Формування підсистеми внутрішньогосподарського контролю у системі управління харчовим підприємством. У статті розглянуто основні принципи і завдання формування підсистеми внутрішньогосподарського контролю у системі управління харчовим підприємством. Доведено, що основними причинами втрат товарно-матеріальних цінностей є: відсутність на виробництвах технічно обґрунтованих норм витрати сировини й матеріалів; списання матеріалів на виробництво по завищених нормах або заміна дорогої сировини більш дешевою без відображення в документах; невиправдано високі норми природних втрат і виробничих втрат; непридатність частини вимірювальної техніки; приймання й відпустка матеріальних цінностей і готової продукції без зважування, виміру, перерахування або без технічних випробувань їх якості; неправильне застосування кодів (в умовах механізації обліку) у первинних документах, що оформляють рух товарно-матеріальних цінностей; недосконалість пропускної системи; ослаблення відповідальності посадових осіб за своєчасне й правильне складання первинної документації на витрати матеріалів; незадовільний стан бухгалтерського обліку й внутрішньогосподарського контролю.uk_UA
dc.description.abstractИванченкова Л.В. Формирование подсистемы внутреннего контроля в системе управления пищевых предприятий. В статье рассмотрены основные принципы и задачи формирования подсистемы внутреннего контроля в системе управления пищевым предприятием. Доказано, что основными причинами потерь товарно-материальных ценностей являются: отсутствие на производствах технически обоснованных норм расхода сырья и материалов; списание материалов на производство по завышенным нормам или замена дорогого сырья более Вісник ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. Серія „Економічні науки”. № 1. 2019 121 дешевым без отражения в документах, неоправданно высокие нормы естественной убыли и производственных потерь; негодность части измерительной техники; прием и отпуск материальных ценностей и готовой продукции без взвешивания, измерения, пересчета или без технических испытаний их качества; неправильное применение кодов (в условиях механизации учета) в первичных документах, оформляющих движение товарно-материальных ценностей; несовершенство пропускной системы; ослабление ответственности должностных лиц за своевременное и правильное составление первичной документации на расходы материалов; неудовлетворительное состояние бухгалтерского учета и внутреннего контроля.uk_UA
dc.description.abstractIvanchenkova L.V. Formation of the internal control subsystem in the management system of food enterprises. The article deals with the basic principles and tasks of the formation of the subsystem of internal control in the management system of the food business. It is proved that the main causes of losses of commodity-material values are: absence of technically substantiated norms of consumption of raw materials and materials on production; write-off of materials for production under overpriced norms or replacement of expensive raw materials cheaper without displaying in documents; unjustified high rates of natural losses and industrial losses; unsuitability of a part of the measuring equipment; acceptance and vacation of material values and finished goods without weighing, measuring, transfer or without technical tests of their quality; incorrect application of codes (in the conditions of mechanization of accounting) in the primary documents, drawing out the movement of commodity-material values; imperfection of the throughput system; weakening of the responsibility of officials for timely and correct compilation of the initial documentation on materials expenses; unsatisfactory state of accounting and internal control.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectмоніторингuk_UA
dc.subjectінформаціяuk_UA
dc.subjectплануванняuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectхарчові підприємстваuk_UA
dc.subjectмониторингuk_UA
dc.subjectинформацияuk_UA
dc.subjectпланированиеuk_UA
dc.subjectанализuk_UA
dc.subjectсебестоимостьuk_UA
dc.subjectпищевые предприятияuk_UA
dc.subjectmonitoringuk_UA
dc.subjectinformationuk_UA
dc.subjectplanninguk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectfood enterprisesuk_UA
dc.titleФормування підсистеми внутрішньогосподарського контролю у системі управління харчовим підприємствомuk_UA
dc.title.alternativeФормирование подсистемы внутреннего контроля в системе управления пищевых предприятийuk_UA
dc.title.alternativeFormation of the internal control subsystem in the management system of food enterprisesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. в.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" №1



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.