Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40343
Title: | Формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг |
Other Titles: | Developing a branding strategy in the market of goods and services |
Authors: | Тимчур, Ганна Михайлівна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Бабко, Н. М. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | бренд;стратегія брендингу;формування стратегії брендингу підприємства |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Тимчур Г. М. Формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. Н. М. Бабко; Харків: ДБТУ, 2023. 62 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Сучасний ринок переповнений великою кількістю брендів, які намагаються викликати зацікавленість споживачів та конкурують між собою. Успішна стратегія бренду допомагає підприємствам виділятися серед суперників та створювати свою неповторну брендову особистість. Вірна стратегія брендингу дозволяє сформувати сприятливе сприйняття споживачами. Згідно з психологічними аспектами споживачів, надійний бренд гарантує вірність, якість, ексклюзивність та збіг з бажаними цінностями. Безумовно, результативна стратегія брендингу сприяє будівництву тісних стосунків та лояльності між брендом і його прихильниками. Покупці, які відчувають міцний емоційний зв'язок з брендом, проявляють більшу готовність знову та знову повертатися до нього. Таким чином, формування стратегії брендингу на ринку товарів та послуг є надзвичайно актуальною темою, оскільки її успішність має прямий вплив на досягнення успіху та дохідність компанії. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є дослідження теоретико-методологічних аспектів формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: - визначити сутність брендингу та його роль для підприємства на ринку товарів і послуг; - охарактеризувати етапи формування стратегії брендингу; - зробити маркетинговий аналіз діяльності підприємства; - проаналізувати стратегію брендингу підприємства на ринку товарів і послуг; - визначити напрями удосконалення формування стратегії брендингу підприємства. Об’єктом дипломної роботи є процес формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг. Предметом дослідження є управління процесом формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів полягає у розвитку теоретичних положень та методичного інструментарію формування стратегії брендингу на ринку товарів і послуг та розробці комплексу рекомендацій з підвищення ефективності брендингу. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40343 |
metadata.dcterms.references: | 1. Aaker. D. A. Managing Brand Equity. Capitalizing on the Value of a Brand Name. The Free Press New Your London Toronto Sydney. 2009. 299 p. 2. Aaker. D. A. Aaker on Branding. Morgan James Publishing. 2014. 209 p. 3. Babko N., Mandych O., Duiunova T. Features of digital globalization in conditions of modern challenges. Mechanisms for ensuring innovative development of entrepreneurship: monograph. – Tallinn: Teadmus OÜ, 2022. P. 27-38. 4. Babko N., Mandych O., Mykytas A. Current trends in branding development. The II International Science Conference on Science and practical Technologies, January 26 – 29, 2021, Luxembourg, Luxembourg. 557 p. 5. Babko N., Mandych O., Mykytas A. Creating a brand as the initial stage of branding. The IV International Science Conference «Prospects and achievements in applied and basic sciences», February 9 – 12, 2021, Budapest, Hungary. 706 p. 6. O. Fiier, O. Arefieva, I. Miahkykh, N. Babko, S. Kuskova, O. Khloponina-Gnatenko. Risk managmant in the sphere of state economic security provision using the example of professionsl liability insurance. Global journal of Environmental Sciens and management, 2019. РР. 51-60. 7. Mandych O., Mykytas A., Babko N. Communication as the basis of business and marketing activities. The III International Science Conference on E-Learning and Education, February 2–5, 2021, Lisbon, Portugal. 390 p. 8. Pakhucha, E., Babko, N., Bilousko, T., Bilousko, R., Vynohradenko, S., & Azizov, O. Strategic Analysis of Export Activities of Enterprises to Ensure Sustainable Development. European Journal of Sustainable Development. 2021, 10(4), 251-270. 9. Pakhucha E., Sievidova I., Romaniuk I., Bilousko T., Tkachenko S., Diadin A., Babko N. Investigating the Impact of Structural Changes: The Socio-Economic Security Framework. European Journal of Sustainable Development, 12(1), 2023. С. 180-198. 10. Бабко Н.М. Digital-технології в маркетингових комунікаціях. Стан та перспективи розвитку бізнес-середовища в умовах сучасних викликів: матер. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здоб. вищ. осв. та мол. наук., 17 листопада 2022 р.: Рівне: РДГУ, 2022. С. 91-95. 11. Бабко Н.М. Event маркетинг як складова системи інтегрованих маркетингових комунікацій. Механізми забезпечення сталого розвитку економіки: проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матер. ІІІ Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 10 листопада 2022 р. Харків: Держ. біотехнологічний ун-т, 2022. С. 40-42. 12. Бабко Н.М. Взаємозалежність цифровізації і поведінки споживачів. Маркетинг і логістика в системі менеджменту: матер. XІV Міжнар. наук.-практ. конф. Львів: Видавництво Львівської політехніки. 2022. С. 14-16. 13. Бабко Н.М. Життєвий цикл бренду. Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матер. ІV Міжнар. наук.-практ. інт.-конф. здоб. вищ. освіти і мол. учених, 28 жовтня 2022 р. Харків: Держ. біотехнологічний ун-т, 2022. С. 172-175. 14. Бабко Н.М. Маркетинг як процес управління компанією в умовах ринкової конкуренції. Особливості розвитку цифрової економіки в умовах інформаційно-технологічних викликів: матер. І Всеукр. наук.-практ. конф. Дрогобич: ПП ПОСВІТ, 2022. С. 69-72. 15. Бабко Н. М. Модель 4D брендингу в культурі. Бренд-менеджмент : маркетингові технології [Електронне видання] : Матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 11 березня 2021 р.). Відп. ред. А.А. Мазаракі. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2021. 394 с. ISBN 978-966-629-802-0. С. 105-108. 16. Бабко Н.М. Особливості бренд-стратегії міста. Економічний розвиток держави, регіонів і підприємств: проблеми та перспективи: матеріали ІV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції молодих учених, 28–29 квітня 2021 р. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2021. С. 121-123 17. Бабко Н.М. Особливості маркетингового супроводу інноваційної діяльності підприємства. Глобалізація та розвиток інноваційних систем: тенденції, виклики, перспективи : матер. І Міжнар. наук.-практ. конф., 3-4 листопада 2022 р. Харків: Держ. біотехнологічний ун-т, 2022. С. 292-293. 18. Бабко Н.М. Роль і значення бренд-айдентики у формуванні стратегії бренду. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків : Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 88-89. 19. Бабко Н.М. Роль і значення ділової репутації для сучасної організації. Управління розвитком соціально-економічних систем: матер. VI Міжнар. наук.-практ. конф., 15-16 червня 2022 р. Харків: ДБТУ, 2022. С. 387-389. 20. Бабко Н.М. Стратегічний маркетинг як підґрунтя конкурентоздатності компанії. Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи : Матер. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. м. Київ, 08 груд. 2022 р. Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2022. С. 213-214. 21. Бабко Н.М. Управління брендом. Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді [Електронний ресурс] : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здоб. вищ. освіти і мол. учених, 22 жовтня 2021 р. / Держ. біотехнологічний ун-т. Харків, 2021. 379 с. С. 292-293. 22. Бабко Н.М. Цифровізація брендингу. Маркетинг в умовах розвитку цифрових технологій : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (29 жовтня 2021 р). Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2021. 262 с. С. 107-111. 23. Бабко Н.М., Архіпенко О.М. Формування бренду компанії на ринку: стратегії та практичні поради. Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матер. ХІХ-го Міжнародного форуму молоді. Харків: ДБТУ. 2023. 352 с. С. 322 24. Бабко Н.М. Умови формування маркетингової стійкості діяльності підприємств. Сучасні технології комерційної діяльності і логістики: матер. II Міжнар. наук-практ. інт.-конф. Київ : КНЕУ, 2022. С. 154-155. 25. Бабко Н.М. Мандич О.В., Сєвідова І.О., Квятко Т.М., Романюк І.А Поведінка споживача: навч. посіб. Харків : ХНТУСГ, 2020. 165 с. 26. Бережна Ю.Г., Прокопенко О.В. Теоретико-методологічні аспекти бізнес аналізу в маркетингових дослідженнях. Український журнал прикладної економіки. 2020. Том 5. № 2. С. 320–326. ISSN 2415-8453. 27. Бікулов Д. Т., Гаркуша В. А., Головань О. О., Олійник О. М., Маркова С. В. Стратегічний менеджмент портфеля брендів структурного підрозділу ТНК на локальному ринку. Наукові праці Національного університету харчових технологій. Київ. Том 26, № 2. 2020. С. 81–89. 28. Гринько А.О. Атрибути бренду як складова процесу брендингу. Сучасний маркетинг: стратегічне управління та інноваційний розвиток : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. до 90-річ. заснув. ХНТУСГ/ Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. Харків : ХНТУСГ, 2020. 333 с. С. 65-68. 29. Іванов Є. Сучасні тенденції брендингу. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 90-91. 30. Келлер К. Л. Стратегічний бренд-менеджмент, створення, оцінка та управління марочним капіталом. 2-ге видання. Видавничий дом «Вільямові». 2005. 704 с. 31. Коноваленко А.С. Методика аналізу чинників макромаркетингового середовища ринку. Збірник наукових праць ТДАТУ. Економічні науки. 2020. № 2 (42). С. 197–204. URL: http://feb.tsatu.edu.ua/science/scientific-publications/2-42-2020 32. Квятко Т.М. Співвідношення категорій «ефективність» та «конкурентоспроможність»: теоретичні засади досліджень, загальні риси та особливості. Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва: серія «Економічні науки». 2014. №3. С.157-162. 33. Квятко Т.М. Методологічне значення сучасних теорій конкуренції для економічних досліджень. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2019. № 1. С.56-64. 34. Квятко Т.М., Мандич О.В., Сєвідова І.О., Бабко Н.М., Романюк І.А., Вітковський Ю.П., Микитась А.В. Маркетингові дослідження: навч. посіб. Харків: ХНТУСГ, 2020. 166 с. 35. Котлер Ф. Маркетинг від А до Я. 80 концепцій, які має знати кожен менеджер. Альпіна Паблішер Україна. 2021. 252 с. 193 36. Кузьмін О. Є., Гевко О. Б. Споживча корисність бренду. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 1. С. 34–37. 37. Лабурцева О. І., Страшинська Л. В. Формування комунікаційних брендстратегій як інструмент підвищення конкурентоспроможності роздрібних торговельних мереж. Підприємництво, торгівля та біржова діяльність : кол. монографія / за заг. ред. Н. М. Соломянюк, Л. В. Страшинської. Харків, 2020. С. 63–91. 38. Майборода Г. О. Теоретичні основи функціонування брендів. Економіка, фінанси, облік, менеджмент і право: актуальні питання і перспективи розвитку : зб. тез доп. міжн. наук.-практ. конф., м. Полтава, 22 червня 2019. Полтава, 2019. Ч. 3. С. 31–33. 39. Майборода Г. О. Маркетингові особливості використання портфеля брендів. Сучасні тренди та перспективи логістики, маркетингу, збутової діяльності плодоовочівництва в епоху цифрових технологій : матеріали міжн. наук.-практ. конф., м. Херсон, 20-21 вересня 2019. Херсон, 2019. С. 83–84. 40. Майборода Г.О. Показники бренд-менеджменту та ефективність їх використання. Розвиток економіки України: проблеми, перспективи, ефективність. Delevopment of Ukraine’s Economy: Problems, prospects, efficiency : матеріали міжн. наук.-практ. конф. м. Арад, Румунія, 17-18 грудня 2020. С. 12–15. 41. Майборода Г.О. Стратегія формування бренду підприємств хлібопекарської галузі в сучасних умовах. Scientific collection «Interconf» : матеріали міжн. наук.-практ. конф., м. Oslo, Norway, 6-8 December 2020. №1 (37). C. 237–241. 42. Мандич О.В., Бабко Н.М., Лишенко М.О., Харчевнікова Л.С. Цифрова трансформація та новітні комунікації як платформа для стійкого розвитку бізнесу. Modeling the development of the economic systems. 2022, №4. С. 15-19. 43. Махонін Р.О. Оцінка потреб споживачів як етап розробки маркетингової стратегії компанії. Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матер. ХІХ-го Міжнародного форуму молоді. Харків: ДБТУ. 2023. 352 с. С. 320 44. Носкова К.Є. Інструменти цифрового брендингу. ХVІІ-й Міжнародний форум молоді "Молодь і сільськогосподарська техніка у ххi сторіччі". Збірка матеріалів форуму. Харків: ХНТУСГ. 2021. 460 с. 45. Романюк І.А., Мандич О.В., Сєвідова І.О., Квятко Т.М., Бабко Н.М. Рекламний менеджмент : навч. посіб. Харків: ХНТУСГ, 2020. 162 с. 46. Сєвідова І.О. Бабко Н.М. Вплив маркетингової політики на результати фінансової діяльності підприємства. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 191-192. 47. Сєвідова І.О., Мандич О.В., Квятко Т.М., Бабко Н.М., Романюк І.А. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. Харків : ХНТУСГ, 2020. 200 с. 48. Сокіл Я.С. Взаємозв’язок корпоративної соціальної відповідальності та брендингу. Розвиток інтегрованої звітності підприємств: тези виступів Міжнародної наукової конференції. м. Житомир, 4-5 жовтня, 2019. С. 248–249. 49. Стратегія бренду: поняття, визначення, створення, цілі, вузьконаправлена реклама, поставлені завдання, формування і підтримка іміджу компанії. Campwaltblog. URL: https://uk.campwaltblog.com/3949503-brand-strategyconcept-definition-creation-goals-narrowly-targeted-advertising-assigned-tasksformation-and-support-of-the-company39s-image 50. Тимчур Г.М. Стратегія брендингу: ключові елементи успіху. Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матер. ХІХ-го Міжнародного форуму молоді. Харків: ДБТУ. 2023. 352 с. С. 323 51. Тохтамиш Т.О. Ефективна комунікація як запорука створення успішного бренду. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 208-210. 52. Ткачук М. В. Брендинг як стратегія ринкового успіху підприємства. URL: http://www.rusnauka.com/29_DWS_2011/Economics/6_95525.doc.htm 53. Чекаділов Е.І. Брендинг як невід’ємна складова загальної стратегії розвитку підприємства. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 91-93. 54. Шматько Н. М., Пантелєєв М. С., Кармінська-Бєлоброва М. В., Мирошник Т. О. Бренд-менеджмент в стратегічному управлінні підприємством. Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Економічні науки. 2020. № 1. С. 110–115. 55. Шквиря Н.О., Сокіл Я.С. Маркетингові дослідження як інструмент визначення стратегічних напрямків розвитку підприємства. Збірник наукових праць ТДАТУ імені Дмитра Моторного (економічні науки). 2020. № 2 (42). С. 214 – 219. 56. Офіційний сайт ресторану Puri Chveni URL: https://purichvenikh.com 57. Офіційна сторінка ресторану Puri Chveni в Instagram. URL: https://www.instagram.com/puri_chveni_kharkiv/ 58. Офіційна сторінка ресторану Puri Chveni в Facebook. URL: https://www.facebook.com/purichvenikharkiv/ 59. Чат-бот ресторану Puri Chveni в Telegram. URL: https://web.telegram.org/a/#1343535471 |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_075_19b_Tymchur.pdf Restricted Access | 2.24 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.