Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/40026
Title: | Маркетингове дослідження регіонального ринку діабетичних кондитерських виробів в умовах військового стану |
Authors: | Єрмакова, Анна Олексіївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Тарасов, І. Ю. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | ринок;діабетичні вироби;маркетинг;дослідження;асортимент;споживач |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Єрмакова А. О. Маркетингове дослідження регіонального ринку діабетичних кондитерських виробів в умовах військового стану: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. І. Ю. Тарасов; Харків: ДБТУ, 2023. 50 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає у необхідності маркетингового підходу з подальшого розвитку теоретичних і методико практичних основ розвитку маркетингових досліджень на регіональному ринку відповідно до певних груп товарів оздоровчого спрямування Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є наукове обґрунтування і розро бка методик та технологій спрямованих на удосконалення маркетингових досліджень регіонального ринку кондитерських виробів з урахуванням чинників зовнішнього впливу та реалій, що склалися на ньому. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: 1) Розглянуто сутність ринку, як економічного підґрунтя маркетингової діяльності підприємства. 2) Розкрито методологію проведення маркетингових досліджень 3) Охарактеризовано особливості проведення дослідження ринку. 4) Надано маркетингову характеристику операторів ринку діабетичних кондитерських виробів. 5) Досліджено наявність діабетичних кондитерських виробів у торговельних мережах Харкова. 6) Розроблено прогноз розвитку регіонального ринку діабетичних кондитерських виробів у повоєнний ча с. Об’єктом дипломної роботи є процес розробки технології удосконалення маркетингових досліджень регіонального ринку діабетичних кондитерських виробів в умовах, що склались Предмет дослідження сукупність теоретичних та методичних засад з маркетингових досліджень регіонального ринку в сучасних умовах. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів полягає у розвитку теоретичних положень та методичного інструментарію з розробки заходів спрямованих на удосконалення техніки та методології маркетингових досліджень на регіональному ринку діабетичних кондитерських виробів. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40026 |
metadata.dcterms.references: | 1. Господарський кодекс України // Відомості верховної Ради. - 2003. - №18-22. 2. Про власність: Закон України // Голос України. – 1991. – 7 лютого. 3. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України // Голос України. – 1996. – 2 червня. 4. Закон Украины: «О защите прав потребителя» от 12. 05. 1991 г. № 1023-XII (Изменен согласно Закону от 15.12.93. № 3682-XII. С изменениями и дополнениями, внесенными Законами Украины от 15.12.93. № 3682-XII, 2.03.95. №82/95-ВР, 20.06.95. №230/95-ВР, 18.06.97. №365/97-ВР.). //Налоги и бухгалтерский учет. /Спецвыпуск. № 7 (55). 8.04.2002. 5. АВК. Офіційний сайт. URL: https://www.avk.ua/ua/uk 6. Батирєв М. Озброєння відділів продажів. Системний підхід. Харків: Фабула, 2021. 288 с. 7. Біловодська, О.А. Маркетинговий менеджмент: навч. посіб. Київ: Знання, 2010. 332 с. 8. Бісквіт-Шоколад. Офіційний сайт. URL: https://biscuit.com.ua/about 9. Бренд-менеджмент: навч. посібник / під ред. С. Ф. Смерічевського. Київ: НАУ, 2019. 156 с. 10. Буднік М.М., Невертій Г.С., Курилова Н.М. Стратегічне управління: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 292 с. 11. Буднікевич, І.М. Маркетинг у галузях та сферах діяльності. Київ: ЦУЛ, 2013. 536 с. 12. В Україні понад 10 тисяч дітей з цукровим діабетом І типу URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3135126-v-ukraini-ponad-10-tisac-ditej-z-cukrovim-diabetom-i-tipu-likar.html 13. Вествуд Дж. Як скласти маркетинговий план. Харків: Фабула, 2020. 176 с. 14. Власенко І., Власенко В. Виробництво продуктів спеціального призначення для хворих на цукровий діабет / Товари і ринки. 2018. №4. URL: http://tr.knute.edu.ua/files/2018/04(28)/7.pdf 15. Гелліген Браян, Дхармеш Шах. Вхідний маркетинг. Харків: Фабула, 2020. 240 с. 16. Горбаченко С.А., Карпов В.А., Шевченко-Перепьолкіна Р.І. Аналіз та прогнозування ринкової кон’юнктури: навч. пос. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2019. 320 с. 17. Діабет в Україні. URL: http://ssmp.health.kiev.ua/index.php/ poradi-likarya/550-diabet-v-ukrajini 18. Єрмакова А. Лояльні споживачі: роль та вплив на розвиток компанії. Сучасний маркетинг: стратегічне управління та інноваційний розвиток: матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. до 90-річ. заснув. ХНТУСГ/ Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2020. С. 207-208. 19. Житомирські ласощі. Офіційний сайт. URL: https://zl.com.ua 20. Йон Е. Суперспоживачі. Швидкий шлях до зростання бренду. Київ: Наш Формат, 2019. 160 с. 21. Карпенко Н.В. Маркетингова діяльність підприємств: сучасний зміст. Київ: ЦУЛ, 2019. 252 с. 22. Кислюк Л.В. Стратегічний маркетинг. Київ: Видавничий Дім «Кондор», 2020. 172 с. 23. Коваленко, В.В. Маркетинг: навч. посібник. Львів: Новий світ-2000, 2012. 266 с. 24. Корінєв В.Л., Корецький М.Х., Дацій О.І. Маркетингова цінова політика. Київ: ЦУЛ, 2019. 200 с. 25. Корягіна С.В., Корягін М.В. Маркетинговий аудит. Київ: ЦНЛ, 2017. 320 с. 26. Котлер Ф., Армстронг Г. Основи маркетингу. Київ: Диалектика, 2020. 880 с. 27. Маккі Р., Джерарс Т. Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху. Харків: Віват, 2019. 240 с. 28. Маркетинг: навч. посіб. / за ред. Н. Р. Іванечко. Тернопіль: ЗУНУ, 2021. 180 с. 29. Маркетинг в підприємницькій діяльності та управління продажем логістичних послуг: підручник / C. Л. Литвиненко та ін. Київ: Видавничий дім «Кондор, 2021. 280 с. 30. Овєчкіна, О.А. Планування маркетингу. Київ: ЦУЛ, 2013. 352 с. 31. Окландер, М.А., Кірносова, М.В. Маркетингова товарна політика: навчальний посібник. Київ: ЦУЛ, 2020. 246 с. 32. Олініченко К.С., Прядко О.М. Маркетингова політика розподілу: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2020, 89 с. 33. Ортинська, В.В., Мельникович, О.М. Маркетингові дослідження : підручник. – 2-ге вид., доповн. Київ: КНТЕУ, 2015. 436 с. 34. Пайн Б. Джозеф ІІ, Джеймс Ґілмор. Економіка вражень: битва за час, увагу та гроші клієнта. Харків: Віват, 2021. 416 с. 35. Пахуча Е.В. Маркетинг: навч. посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальностей: 051 «Економіка», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 242 «Туризм», 281 «Публічне управління та адміністрування», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / Е.В. Пахуча, Р.М. Шелудько, Т.Ю. Білоусько. – Х.: Тім Пабліш Груп, 2020. – 300 с. 36. Підприємництво і торгівля: навчальний посібник / під заг. ред. д.е.н., проф. Л.Л. Ковальської та проф. І.В. Кривов’язюка. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2018. 620 с. 37. Подольчак Н. Ю., Перхач О.Л., Цигилик Н.В. Маркетинг і кризовий менеджмент у публічному управлінні та адмініструванні: навч. пос. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2022. 104 с. 38. Полторак, В.А. Маркетингові дослідження. Київ: ЦУЛ, 2014. 342 с. 39. Портер М. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів. Київ: Наш Формат, 2020. 424 с. 40. Праєт ван Дуглас. Несвідомий брендинг. Харків: Фабула, 2020. 304 с. 41. Прядко О.М., Тарасов І.Ю. Нова збита десертна продукція: маркетинговий погляд на споживчий аспект / Бізнес Інформ. 2022. №3. С. 119 – 125. 42. Румельт Річард. Гарна стратегія. Погана стратегія. Харків: Фабула, 2019. 324 с. 43. Савицька Н.Л., Прядко О.М. Управління попитом : навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2016. 197 с. 44. Савицька Н.Л., Мелушова І.Ю., Красноусов А.В., Олініченко К.С. Торговельне підприємництво: навчально-методичний посібник. Харків: Видавництво Іванченка І. С. 2017. 214 с. 45. Савицька Н.Л., Полевич К.В. Підприємницький маркетинг у соціальній мережі Instagram. Бізнес Інформ. 2016. № 11. С. 419–424. URL: https://www.business-inform.net/export_pdf/business-inform-2016-11_0-pages-419_424.pdf 46. Савицька Н. Л., Тарасов І. Ю., Прядко О. М. Маркетингові перспективи розвитку ринку дієтичних кондитерських продуктів / Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. № 5. 2020. С. 184 – 188. 47. Світвуд А. Маркетингова аналітика. Як підкріпити інтуїцію даними. Київ: Наш Формат, 2019. 152 с. 48. Сенишин О. С., Кривешко О.В. Маркетинг : навч. посібник. - Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2020. 347 с. 49. Сєвідова І.О. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. - Х.: ХНТУСГ, 2020. 200 с. 50. Сімахіна Г.О., Науменко Н.В. Харчування як основний чинник збереження стану здоров’я населення // Проблемы старения и долголетия. 2016, № 2. С. 204—214. URL: http://geront.kiev.ua/library/psid/t25/n2/Simakhina.pdf 51. Тарасов І.Ю., Журавльова А.С. Маркетингові засоби підтримки бренду на регіональному ринку під час військового стану / The 4th International scientific and practical conference “Science and innovation of modern world” (December 21-23, 2022) Cognum Publishing House, London, United Kingdom. 2022. 753 p.Cognum Publishing House. London, United King-dom. 2022. p.p. 691 – 697. 52. Філановський О. Головна маркетингова книга від Олексія Філа-новського. Київ: Фабула, 2018. 304 с. 53. Хлібодар. Офіційний сайт. URL: https://hlebodar.ua/about/ 54. Череп О.Г. Маркетинг: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 728 с. 55. Цибульська Е.І. Конкурентоспроможність підприємства. Харків: Вид-во НУА, 2018. 320 с. 56. Savytska, N., Babenko, V., Chmil, H., Priadko, O. & Bubenets, I. Digitalization of Business Development Marketing Tools in the B2C Market. Journal of Information Technology Management, 2023. 15 (1), 124-134. https://doi.org/ 10.22059/jitm.2023.90740. URL: https://journals.ut.ac.ir/article_90740_ 2dc7c64f4d84dc1be3d51c6accc5f811.pdf |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_075_19b_Yermakova.pdf Restricted Access | 1.57 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.