Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/38452
Title: Аналіз кадрової структури і трудового потенціалу індустрії туризму, сервісу і гостинності
Other Titles: Analysis of the personnel structure and labor potential of the tourism, service and hospitality industry
Authors: Лєбєдєва, Аліна Віталіївна
metadata.dc.contributor.advisor: Харчевнікова, Лілія Сергіївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра туризму
Keywords: туристична індустрія;управління персоналом;кадрова структура;трудовий потенціал;професійна оцінка персоналу;кадрова політика;tourism industry;personnel management;personnel structure;labor potential;professional evaluation of personnel;personnel policy
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Лєбєдєва А. В. Аналіз кадрової структури і трудового потенціалу індустрії туризму, сервісу і гостинності: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 242 – Туризм і рекреація; наук. кер. Л. С. Харчевнікова; Харків: ДБТУ, 2023. 86 с.
Abstract: Метою дослідження є систематизація теоретико-методологічних положень щодо організації системи управління персоналом, аналіз кадрової структури і трудового потенціалу в сфері туризму. Методи дослідження, що використовуються під час написання кваліфікаційної роботи: аналіз теоретичної та методологічної літератури в аспекті досліджуваної проблеми, анкетування, спостереження, порівняльний аналіз, статистичний метод. У кваліфікаційній (бакалаврській) роботі: У першому розділі досліджено теоретичні основи управління розвитком персоналу в організаціях індустрії туризму і сервісу. У другому розділі досліджено і проаналізовано стан системи формування кадрової структури і трудового потенціалу індустрії туризму і гостинності. Висновки. Наукову цінність даної роботи складає сукупність результатів теоретико-методологічного та практичного характеру: досліджено теоретичні основи система управління персоналом в організаціях індустрії туризму і сервісу; вивчено інноваційні підходи до управління персоналом в індустрії туризму; досліджено чинники розвитку персоналу в організаціях індустрії туризму; вивчено принципи кадрової політики підприємств індустрії туризму; досліджено актуальні питання формування і розвитку кадрового потенціалу для індустрії туризму; проаналізовано стан впливу системи управління персоналом на конкурентоспроможність підприємств індустрії туризму і гостинності; охарактеризовано процес організації роботи та кадрової політики на підприємстві туристичної індустрії; вивчено процес формування системи професійної оцінки персоналу підприємств сфери туризму і сервісу
The purpose of the study is the systematization of theoretical and methodological provisions regarding the organization of the personnel management system, the analysis of the personnel structure and labor potential in the field of tourism. Research methods used when writing a qualification paper: analysis of theoretical and methodological literature in the aspect of the researched problem, questionnaires, observations, comparative analysis, statistical method. In the qualification (bachelor's) work: The first chapter examines the theoretical foundations of personnel development management in tourism and service industry organizations. In the second chapter, the state of the system of formation of the personnel structure and labor potential of the tourism and hospitality industry is investigated and analyzed. Conclusions. The scientific value of this work is a set of results of a theoretical, methodological and practical nature: the theoretical foundations of the personnel management system in organizations of the tourism and service industry were investigated; innovative approaches to personnel management in the tourism industry were studied; the factors of personnel development in organizations of the tourism industry were investigated; the principles of personnel policy of enterprises of the tourism industry were studied; topical issues of formation and development of personnel potential for the tourism industry were investigated; the impact of the personnel management system on the competitiveness of enterprises in the tourism and hospitality industry is analyzed; the process of work organization and personnel policy at the tourism industry enterprise is characterized; the process of formation of a system of professional evaluation of personnel of enterprises in the field of tourism and service was studied.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/38452
Appears in Collections:242 – " Туризм і рекреація" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lyebyedeva_242_23_bak.pdf
  Restricted Access
850.75 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
Lyebyedeva_ referat.pdf
  Restricted Access
187.15 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.