Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36472
Title: Сучасні аспекти пролонгування термінів зберігання м’ясних напівфабрикатів. Проект технологічної лінії виробництва фасованого м’яса потужністю 4,5 т за зміну
Other Titles: Modern aspects of meat semi-finished products shelf life prolonging. The technological line project for the packaged meat production with output of 4,5 tons per shift
Authors: Головнін, Олександр Віталійович
metadata.dc.contributor.advisor: Большакова, В. А.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса
Keywords: м’ясні напівфабрикати;фасоване м'ясо;термін зберігання;стабільність;проект;апаратурно-технологічна лінія;безпечність;Meat semi-finished products;packaged meat;shelf life;stability;project;equipment and technological line;safety
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Головнін О.В. Сучасні аспекти пролонгування термінів зберігання м’ясних напівфабрикатів. Проект технологічної лінії виробництва фасованого м’яса потужністю 4,5 т за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; кер. В. А. Большакова; Харків: ДБТУ, 2023. 87 с.
Abstract: Кваліфікаційну роботу бакалавра присвячено дослідженню сучасних напрямків пролонгування термінів зберігання м’яса та м’ясних напівфабрикатів та проектуванню технологічної лінії виробництва фасованого м’яса потужністю 4,5 т за зміну. В роботі представлено аналіз шляхів подовження термінів зберігання м’ясних напівфабрикатів. Встановлено, що одним з перспективних напрямків вирішення цього завдання є використання нових сучасних видів пакування, зокрема використання вакууму та модифікованих газових середовищ. Аналіз літературних джерел дав змогу виявити, що перспективним напрямком удосконалення технології виробництва натуральних напівфабрикатів є обробка м’яса речовинами, що дають змогу стабілізувати колір та подовшити терміни зберігання м’яса. Обрано і обґрунтовано асортимент продукції, надані відповідні технологічні схеми, здійснено розрахунок сировини, готової продукції, допоміжних матеріалів та тари, розраховано та обрано технологічне обладнання, визначено технологічно-організаційні аспекти роботи лінії, а також заходи з контролю якості та безпечності. Виконано необхідні креслення. Результати досліджень пройшли апробацію з участю автора в умовах освітнього процесу.
The qualification work of the bachelor is dedicated to the completion of the current direct prolongation of terms for the conservation of meat and meat preparations and the design of a technological line for the production of packaged meat at a cost of 4.5 tons per change . The robot presents an analysis of ways to improve the terms for the conservation of meat products. It has been established that one of the promising directions for the development of this plant is the development of new modern types of packaging, the improvement of vacuum and the modification of gaseous media. An analysis of literary sources, giving the opportunity to show that a promising direct improvement in the technology of the extraction of natural beverages and the processing of meat with speech, which will give the ability to stabilize the color and dry the terms of the preservation of the meat. The assortment of products is select and reasonable, corresponding flowsheets are given, the calculation of raw material, prepared products, auxiliary materials and container is carried out, a technological equipment is expected and select, the technologically-organizational aspects of work of line, and also measures, are certain on control of quality and unconcern. The necessary drawings have been completed. The results of researches passed approbation with participation of author in the conditions of educational process.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36472
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_462_181-19b-04_Holovin.pdf
  Restricted Access
622.28 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.