Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36469
Title: Теоретичні та прикладні аспекти виробництва м'ясних напівфабрикатів. Проект технологічної лінії з виробництва м'ясних напівфабрикатів потужністю 3 т за зміну
Other Titles: Theoretical and applied aspects of the meat semi-finished products manufacturing. The technological line project for the meat semi-finished products manufacturing with output of 3 tons per shift
Authors: Баган, Дмитро Олександрович
metadata.dc.contributor.advisor: Онищенко, В. М.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса
Keywords: напівфабрикат;м'ясо;проект;шляхи удосконалення;технологічна лінія;безпечність;semi-finished product;meat;project;ways to improve;production line;safety
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Баган Д. О. Теоретичні та прикладні аспекти виробництва м'ясних напівфабрикатів. Проект технологічної лінії з виробництва м'ясних напівфабрикатів потужністю 3 т за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. М. О. Янчева; Харків, 2023. 115 с.
Abstract: Кваліфікаційну роботу бакалавра присвячено проведенню аналітичних досліджень щодо теоретичних і та прикладних аспекти виробництва і споживання м’ясних напівфабрикатів та розробити проект технологічної лінії з виробництва м'ясних напівфабрикатів потужністю 3 т за зміну. Досліджено сучасні тенденції ринку м'ясних напівфабрикатів та шляхи удосконалення їх виробництва. Визначено інновації, необхідні до впровадження в технології м'ясних напівфабрикатів (маркетингова, технологічна, еколого-гігієнічна, технічна, організаційна), надано задум нового продукту. Визначені шляхи удосконалення технології виробництва посічених напівфабрикатів. Визначено принципи оцінки ефективності нових технологічних рішень, зокрема на засадах комплексного підходу з використанням сукупності характеристик, які відображають науковий, науково-технічний, соціальний та економічний ефекти розробок. В проектному розділі проведено комплекс технологічних розрахунків для проектування технологічної лінії з виробництва м'ясних напівфабрикатів потужністю 3т за зміну. Зокрема, обрано та обґрунтовано асортимент продукції лінії, проведено аналіз та вибір технологічних схем виробництва продукції, проведено розрахунок сировини, готової продукції, допоміжних матеріалів, тари, технологічного обладнання, розроблено проект технологічної лінії, надано основні аспекти її організації, визначені питання контролю якості та безпечності продукції. Розроблено заходи щодо безпечність функціонування лінії.
The bachelor's thesis is devoted to conducting analytical research on theoretical and applied aspects of the production and consumption of semi-finished meat products and developing a project for a technological line for the production of semi-finished meat products with a capacity of 3 tons per shift. The current trends in the market of semi-finished meat products and ways to improve their production are investigated. The innovations necessary for implementation in the technology of semi-finished meat products (marketing, technological, environmental, hygienic, technical, organizational) are identified, and the idea of a new product is presented. Ways to improve the technology of production of chopped semi-finished products are identified. The principles for evaluating the effectiveness of new technological solutions are defined, in particular on the basis of an integrated approach using a set of characteristics that reflect the scientific, scientific and technical, social and economic effects of the developments. In the design section, a set of technological calculations was carried out for the design of a technological line for the production of semi-finished meat products with a capacity of 3 tons per shift. In particular, the range of products of the line was selected and substantiated, technological schemes for the production of products were analyzed and selected, raw materials, finished products, auxiliary materials, containers, and technological equipment were calculated, a design of the technological line was developed, the main aspects of its organization were provided, and issues of quality control and product safety were identified. Measures to ensure the safe operation of the line were developed.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36469
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_462_181-19b-04_Bagan.pdf
  Restricted Access
19.33 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.