Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКібенко, Н. Ю.-
dc.contributor.authorПартола, Ганна Володимирівна-
dc.date.accessioned2023-07-24T12:31:17Z-
dc.date.available2023-07-24T12:31:17Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПартола Г. В. Біотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаю: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 162 – Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Н. Ю. Кібенко. Харків: ДБТУ, 2023. 92 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460-
dc.description.abstractРезультати сучасних досліджень доказової медицини свідчать про позитивний вплив застосування біологічно активних мінорних компонентів. Особливий інтерес має джерело біофлавоноїдів -- екстракт зеленого чаю (ЕЗЧ), одним із компонентів якого є ECGC-епігаллокатехін 3-галлат. Встановлено, що флавоноїдні сполуки зеленого чаю мають Р-вітамінну активність, яка проявляється у зміцненні стінок кровоносних капілярів, збільшенні їх пружності, нормалізації порушеної проникності судин. Катехіни з орто розташованими оксигрупами епікатехін і епікатехінгаллат мають більшу активність.uk_UA
dc.description.abstractThe results of modern studies of evidence-based medicine testify to the positive effect of biologically active minor components usage. Particular interest is the source of bioflavonoids - green tea extract (EGE), one of it's components is ECGC-epigallocatechin 3-gallate. It has been established that green tea flavonoid compounds have P-vitamin activity, which is manifested in strengthening the walls of blood capillaries, increasing their elasticity, and normalizing impaired permeability of blood vessels. Catechins with ortho-located oxygroups epicatechin and epicatechin gallate have greater activityuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectхлібобулочні виробиuk_UA
dc.subjectспиртове бродінняuk_UA
dc.subjectдріжджі хлібопекарськіuk_UA
dc.subjectборошно пшеничнеuk_UA
dc.subjectекстракт зеленого чаюuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectbakery productsuk_UA
dc.subjectalcohol fermentationuk_UA
dc.subjectbakery's yeastuk_UA
dc.subjectwheat flouruk_UA
dc.subjectgreen tea extractuk_UA
dc.subjectquality indicatorsuk_UA
dc.titleБіотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаюuk_UA
dc.title.alternativeBiotechnology production of bakery products with addition of green tea extractuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра біотехнології,молекулярної біології та водних біоресурсів-
Appears in Collections:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23_B_162z-18b-5-01_Partola.pdf
  Restricted Access
3.18 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.