Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кібенко, Н. Ю. | - |
dc.contributor.author | Партола, Ганна Володимирівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-24T12:31:17Z | - |
dc.date.available | 2023-07-24T12:31:17Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Партола Г. В. Біотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаю: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 162 – Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Н. Ю. Кібенко. Харків: ДБТУ, 2023. 92 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460 | - |
dc.description.abstract | Результати сучасних досліджень доказової медицини свідчать про позитивний вплив застосування біологічно активних мінорних компонентів. Особливий інтерес має джерело біофлавоноїдів -- екстракт зеленого чаю (ЕЗЧ), одним із компонентів якого є ECGC-епігаллокатехін 3-галлат. Встановлено, що флавоноїдні сполуки зеленого чаю мають Р-вітамінну активність, яка проявляється у зміцненні стінок кровоносних капілярів, збільшенні їх пружності, нормалізації порушеної проникності судин. Катехіни з орто розташованими оксигрупами епікатехін і епікатехінгаллат мають більшу активність. | uk_UA |
dc.description.abstract | The results of modern studies of evidence-based medicine testify to the positive effect of biologically active minor components usage. Particular interest is the source of bioflavonoids - green tea extract (EGE), one of it's components is ECGC-epigallocatechin 3-gallate. It has been established that green tea flavonoid compounds have P-vitamin activity, which is manifested in strengthening the walls of blood capillaries, increasing their elasticity, and normalizing impaired permeability of blood vessels. Catechins with ortho-located oxygroups epicatechin and epicatechin gallate have greater activity | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | хлібобулочні вироби | uk_UA |
dc.subject | спиртове бродіння | uk_UA |
dc.subject | дріжджі хлібопекарські | uk_UA |
dc.subject | борошно пшеничне | uk_UA |
dc.subject | екстракт зеленого чаю | uk_UA |
dc.subject | показники якості | uk_UA |
dc.subject | bakery products | uk_UA |
dc.subject | alcohol fermentation | uk_UA |
dc.subject | bakery's yeast | uk_UA |
dc.subject | wheat flour | uk_UA |
dc.subject | green tea extract | uk_UA |
dc.subject | quality indicators | uk_UA |
dc.title | Біотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаю | uk_UA |
dc.title.alternative | Biotechnology production of bakery products with addition of green tea extract | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра біотехнології,молекулярної біології та водних біоресурсів | - |
Appears in Collections: | 162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
23_B_162z-18b-5-01_Partola.pdf Restricted Access | 3.18 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.