Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460
Назва: Біотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаю
Інші назви: Biotechnology production of bakery products with addition of green tea extract
Автори: Партола, Ганна Володимирівна
Науковий керівник : Кібенко, Н. Ю.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра біотехнології,молекулярної біології та водних біоресурсів
Ключові слова: хлібобулочні вироби;спиртове бродіння;дріжджі хлібопекарські;борошно пшеничне;екстракт зеленого чаю;показники якості;bakery products;alcohol fermentation;bakery's yeast;wheat flour;green tea extract;quality indicators
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Партола Г. В. Біотехнологія виробництва хлібобулочних виробів з екстрактом зеленого чаю: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 162 – Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Н. Ю. Кібенко. Харків: ДБТУ, 2023. 92 с.
Короткий огляд (реферат): Результати сучасних досліджень доказової медицини свідчать про позитивний вплив застосування біологічно активних мінорних компонентів. Особливий інтерес має джерело біофлавоноїдів -- екстракт зеленого чаю (ЕЗЧ), одним із компонентів якого є ECGC-епігаллокатехін 3-галлат. Встановлено, що флавоноїдні сполуки зеленого чаю мають Р-вітамінну активність, яка проявляється у зміцненні стінок кровоносних капілярів, збільшенні їх пружності, нормалізації порушеної проникності судин. Катехіни з орто розташованими оксигрупами епікатехін і епікатехінгаллат мають більшу активність.
The results of modern studies of evidence-based medicine testify to the positive effect of biologically active minor components usage. Particular interest is the source of bioflavonoids - green tea extract (EGE), one of it's components is ECGC-epigallocatechin 3-gallate. It has been established that green tea flavonoid compounds have P-vitamin activity, which is manifested in strengthening the walls of blood capillaries, increasing their elasticity, and normalizing impaired permeability of blood vessels. Catechins with ortho-located oxygroups epicatechin and epicatechin gallate have greater activity
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36460
Розташовується у зібраннях:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
23_B_162z-18b-5-01_Partola.pdf
  Restricted Access
3.18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.