Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/36169
Назва: Патоморфологічна особливості ешерихіозів свиней за надлишку в кормах купруму, феруму, кобальту в аспекті судово-ветеринарної експертизи
Автори: Запека, І. Є.
Скрипка, М. В.
Яценко, І. В.
Панікар, І. І.
Ключові слова: свині;ешерихіози;патоморфологічні особливості;гіпермікроелементози;Купрум;Ферум;Кобальт;корма;внутрішні органи
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харків: Стиль Издат.
Бібліографічний опис: Запека І. Є, Скрипка М. В., Яценко І. В., Панікар І. І. Патоморфологічна особливості ешерихіозів свиней за надлишку в кормах купруму, феруму, кобальту в аспекті судово-ветеринарної експертизи: монографія. Харків: Стиль Издат, 2020. 189 с.
Короткий огляд (реферат): В монографії подані результати експериментальних досліджень щодо характеру патоморфологічних змін в організмі поросят за ешерихіозів на тлі надлишку Купруму, Феруму та Кобальту в кормах з метою визначення діагностичних маркерів такої патології, зокрема в аспекті судово-ветеринарної експертизи. За результатами патологоанатомічного розтину, клінічних, хіміко-токсикологічних, гістологічних, гістохімічних, імуногістохімічних і морфометричних досліджень встановлено вплив надлишку в кормах Купруму, Феруму та Кобальту, як важливого абіотичного фактору, на патогенез ешерихіозів поросят 7-10-ти і 60-65-ти добового віку. За результатами досліджень надано комплексну характеристику гематологічних і патоморфологічних змін за колібактеріозу і коліентеротоксемії молодняку свиней на тлі надлишку мікроелементів у кормах. Монографія буде корисною фахівцям ветеринарної медицини, судово-ветеринарним експертам, викладачам, магістрантам закладів вищої освіти, біологам, фахівцям післядипломної освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36169
Розташовується у зібраннях:Монографії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mon_esherykhioziv svyney_20.pdf5.6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.