Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36169
Title: | Патоморфологічна особливості ешерихіозів свиней за надлишку в кормах купруму, феруму, кобальту в аспекті судово-ветеринарної експертизи |
Authors: | Запека, І. Є. Скрипка, М. В. Яценко, І. В. Панікар, І. І. |
Keywords: | свині;ешерихіози;патоморфологічні особливості;гіпермікроелементози;Купрум;Ферум;Кобальт;корма;внутрішні органи |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: Стиль Издат. |
Citation: | Запека І. Є, Скрипка М. В., Яценко І. В., Панікар І. І. Патоморфологічна особливості ешерихіозів свиней за надлишку в кормах купруму, феруму, кобальту в аспекті судово-ветеринарної експертизи: монографія. Харків: Стиль Издат, 2020. 189 с. |
Abstract: | В монографії подані результати експериментальних досліджень щодо характеру патоморфологічних змін в організмі поросят за ешерихіозів на тлі надлишку Купруму, Феруму та Кобальту в кормах з метою визначення діагностичних маркерів такої патології, зокрема в аспекті судово-ветеринарної експертизи. За результатами патологоанатомічного розтину, клінічних, хіміко-токсикологічних, гістологічних, гістохімічних, імуногістохімічних і морфометричних досліджень встановлено вплив надлишку в кормах Купруму, Феруму та Кобальту, як важливого абіотичного фактору, на патогенез ешерихіозів поросят 7-10-ти і 60-65-ти добового віку. За результатами досліджень надано комплексну характеристику гематологічних і патоморфологічних змін за колібактеріозу і коліентеротоксемії молодняку свиней на тлі надлишку мікроелементів у кормах. Монографія буде корисною фахівцям ветеринарної медицини, судово-ветеринарним експертам, викладачам, магістрантам закладів вищої освіти, біологам, фахівцям післядипломної освіти. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36169 |
Appears in Collections: | Монографії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Mon_esherykhioziv svyney_20.pdf | 5.6 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.