Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35204
Title: Технологічні і біохімічні властивості м’яса та м'ясопродуктів
Authors: Васильєва, Ю. О.
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Технологічні і біохімічні властивості м’яса та м'ясопродуктів: робочий зошит для студентів напряму підготовки 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; уклад.: Ю. О. Васильєва. Х.: РВВ ДБТУ, 2023. 32 с.
Abstract: Технологічні і біохімічні властивості м’яса та м'ясопродуктів – це наука, що висвітлює сутність біохімічних процесів, які протікають при виробництві, зберіганні та переробці мясних продуктів. Вона дає можливість критично підійти до вибору технологічних режимів переробки мяса, умов зберігання, більш раціонально використовувати сировину, попереджати виникнення вад у готових до реалізації продуктах. Дисципліна вивчається після засвоєння студентами основ органічної, колоїдної, фізичної та біологічної хімії. У свою чергу матеріал, що викладається у вищевказаному курсі, надає необхідні базові знання для подальшого вивчення дисциплін «Технологія продуктів забою», «Технологія м’яса та м’ясних продуктів», «Інноваційні технології переробки продуктів тваринництва», «Інноватика технологій виробництва та переробки продукції тваринництва». Метою вивчення курсу «Технологічні і біохімічні властивості м’яса та м'ясопродуктів» є опанування студентами знань про базові нативні та технологічні перетворення під час зберігання та переробки сировини. Саме глибокі знання біохімічних процесів, що відбуваються у сировині та продукції, дають можливість проведення критичного аналізу, докорінного вирішення виробничих проблем, творчого підходу до праці тощо. Саме здатність до творчості, до дослідництва та проектування відрізняє фахівця.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35204
Appears in Collections:Робочі зошити

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
RZ_TBVMM_204_23.pdf679.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.