Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3266
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗагорулько, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorПостаджиєв, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorІбаєв, Ельдар Байрам огли-
dc.contributor.authorЛаврук, Владислав Валерiйович-
dc.date.accessioned2022-07-15T05:32:51Z-
dc.date.available2022-07-15T05:32:51Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЗагорулько А. М., Постаджиєв О. І., Ібаєв Е. Б., Лаврук В. В. Удосконалення вакуум-випарного апарата зі збільшеною поверхнею теплообміну. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2021. Вип. 1(33). C. 154-166.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3266-
dc.description.abstractБільшість конструкцій вакуум-випарних апаратів для концентрування мають проблему стабілізації теплопідведення по всій поверхні теплообміну. Це пояснюється наявністю парової оболонки, що ускладнює рівномірне теплопідведення. Також недоліком є відсутність можливості раціонального збільшення поверхні теплообміну, що впливає на тривалість термічної обробки та якість продукції. Із метою усунення основних недоліків вакуумвипарних апаратів запропоновано спосіб теплопідведення зі збільшеною поверхнею обігрівання. Для розв’язання поставлених завдань з удосконалення запропоновано використовувати сучасні гнучкі плівкові резистивні електронагрівачі випромінювального типу (ГПРЕнВТ). Вони характеризуються низькою інерційністю, металоємністю, простотою автоматизації та обслуговування. Такий електронагрівач здатен забезпечувати рівномірність теплового потоку та приймати будь-яку геометричну форму теплопередавальної поверхні.uk_UA
dc.description.abstractMost of the designs of vacuum evaporators for concentration have the problem of stabilizing the heat supply over the entire surface of heat transfer. This is due to the presence of a steam shell, which complicates the uniform heat supply. Also among the disadvantages is the lack of possibility of rational increase of the heat transfer surface, which in turn affects the duration of heat treatment and product quality. In order to eliminate the main disadvantages of vacuum evaporators, a method of heat supply with an increased heating surface is proposed. To solve the tasks of improvement, it is proposed to use modern flexible film resistive electric heaters of the radiating type (GPREnVT). They are characterized by low inertia, metal consumption, ease of automation and maintenance. Such an electric heater is able to ensure the uniformity of heat flow and take any geometric shape of the heat transfer surface.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectконцентруванняuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectвакуум-випарний апаратuk_UA
dc.subjectпастоподібний напівфабрикатuk_UA
dc.subjectгнучкий плівковий резистивний електронагрівачuk_UA
dc.subjectconcentrationuk_UA
dc.subjectorganic productsuk_UA
dc.subjectvacuum evaporatoruk_UA
dc.subjectpasty semifinished productuk_UA
dc.subjectflexible film resistive electric heateruk_UA
dc.titleУдосконалення вакуум-випарного апарата зі збільшеною поверхнею теплообмінуuk_UA
dc.title.alternativeImprovement vacuum evaporators with increased heat transfer surfaceuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (33)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
+реп.13.pdf632.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.