Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32369
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГоряїнов, О. М.-
dc.contributor.authorЛиховоз, Д. М.-
dc.date.accessioned2023-05-17T10:41:08Z-
dc.date.available2023-05-17T10:41:08Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЛиховоз Д. М. Підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні: кваліфікаційна робота магістра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. О. М. Горяїнов; Харків, 2022. 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32369-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота магістра складається з чотирьох розділів. Метою кваліфікаційної роботи є зниження витрат при доставці продуктів харчування у міському сполученні за рахунок розробки раціональних розвізних маршрутів. Об'єктом дослідження виступає процес доставки продуктів харчування у міському сполученні. Предмет дослідження є вплив організації розвізних маршрутів на ефективність доставки продуктів харчування. В першому розділі було проведено огляд сучасного стану питання доставки продуктів харчування в міському сполученні. В результаті проведених досліджень визначено, що на сучасному етапі ринкові відносини, які формуються в умовах невизначеності і нестійкості середовища, вимагають високоефективних методів організації перевезень в плані підвищення якості обслуговування замовників. В зв’язку зі збільшенням частки перевезень дрібних партій вантажу, виникли жорсткі умови щодо доставки «точно в термін». Другий розділ направлений на проведення теоретичних досліджень підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні. В результаті аналізу критеріїв ефективності, які характеризують процес доставки дрібнопартіонних вантажів визначено, що найбільш прийнятним критерієм оцінки підвищення ефективності доставки є загальні витрати на доставку, що найбільш повно характеризують вплив пропонованих рішень. В третьому розділі було сплановано та проведено експериментальні дослідження підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні. На основі повнофакторного плану експерименту було визначено, що необхідна кількість серій дослідів складає 8 серій. Для цих серій дослідів будо складено план експерименту за двома рівнями варіювання вхідних факторів та за абсолютними значеннями цих факторів. На основі розробленого плану експерименту були розраховані техніко-експлуатаційні та техніко-економічні показники для всіх 10 марок автомобілів-фургонів по 38 розробленим маршрутам. Розділ четвертий направлено на аналіз результатів досліджень. В результаті проведення регресійного аналізу визначено, що всі параметри є значимими, так як довірчий інтервал у всіх коефіцієнтах не містить нуля.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectміські перевезенняuk_UA
dc.subjectрухомий складuk_UA
dc.subjectмаршрутuk_UA
dc.subjectефектuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.titleПідвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученніuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра транспортних технологій і логістики-
Appears in Collections:275 – " Транспортні технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_414_275-21m-z01_Lykhovoz.pdf
  Restricted Access
7.05 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.