Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31035
Title: Вплив рубок догляду на таксаційні показники сосняків ДП «Гутянське ЛГ»
Other Titles: The influence of maintenance felling on the taxation indicators of pine forests of the State Enterprise "Hutyanske LG"
Authors: Левченко, В. В.
metadata.dc.contributor.advisor: Горошко, В. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра лісівництва та мисливського господарства
Keywords: соснові деревостани;рубки догляду;ДП «Гутянське ЛГ»;зміна таксаційних показників;продуктивність
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Левченко В. В. Вплив рубок догляду на таксаційні показники сосняків ДП «Гутянське ЛГ»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. В. В. Горошко; Харків, 2022. 100 с.
Abstract: Найважливішим завданням лісового господарства України є раціональне та ефективне використання земель державного лісового фонду з метою отримання максимальної кількості деревних, а також недеревних ресурсів з одиниці лісової площі, покращення стану, оптимізація структури, охорона біорізноманіття лісів з одночасним збереженням та відтворенням їх багатогранних екосферних функцій. Природні соснові лісостани Харківщини є унікальним осередком біорізноманіття пристепових та лісостепових лісових біоценозів. Для вирощування високопродуктивних насаджень лісівничою практикою передбачено догляд за лісом – систему заходів, спрямованих на покращення росту, породного складу і якості деревостанів в інтересах народного господарства. Основним лісогосподарським заходом у цій системі в зоні інтенсивного ведення лісового господарства є рубки догляду. Тому вивчення структури і особливостей зміни стану під впливом антропогенної діяльності та зміни кліматичних умов середовища, з метою опрацювання та впроваджування оптимальної та найбільш ефективної системи лісогосподарських заходів із збереження, відтворення та підвищення продуктивності природних лісів має важливе значення не лише для лісів Харківщини, а і в цілому всієї України. Великий попит на деревину сосни звичайної який пов'язаний з військовими діями на теренах нашої держави та майбутній попит на деревину пов'язаний з відбудовою порушених підприємств та будівель зумовлює необхідність досліджень зміни основних таксаційних показників соснових деревостанів в наслідок проведення рубок догляду. Представленні у роботі результати дослідження щодо зміни основних таксаційних показників соснових деревостанів в наслідок проведення рубок догляду, у останній час, набувають досить вагомого значення, а проведена робота та тематика випускової кваліфікаційної роботи є вкрай актуальною.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31035
Appears in Collections:205 - "Лісове господарство" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_205z-21-01_Levchenko.pdf
  Restricted Access
3.18 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.