Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30291
Название: | Організаційне проектування підприємства |
Другие названия: | Organizational design of the enterprise |
Авторы: | Мязін, Олександр Сергійович |
Научный руководитель: | Сагачко, Ю. М. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування |
Ключевые слова: | організаційне проектування;організаційна культура;реструктуризація;підприємство;структура;люди;бізнес-процеси;organizational design;organizational culture;restructuring;enterprise;structure;people;business processes |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Мязіна О. С. Організаційне проектування підприємства: кваліфікаційна (магістерська) робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр»: 073 Менеджмент; наук. кер. Ю. М. Сагачко; Харків: ДБТУ, 2022. 108 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Метою роботи є теоретико-методологічні основи організаційного проектування на підприємстві та побудова оптимальної структури управління конкретного підприємства, а також виявлення чинників, які на неї впливають. Об'єктом кваліфікаційної роботи виступає процес організаційного проектування конкретного підприємства, а предмет дослідження - є теоретичні, аналітико-дослідницькі та проектно-рекомендаційні складові структури управління на аграрному підприємстві. Наукова новизна результатів дослідження заключається у встановленні, що організаційна реструктуризація і організаційна культура є важливою складовою організаційного проектування, розроблені пропозиції щодо застосування моделі McKinsey 7-S для більш чіткої побудови і оптимізації бізнес-процесів усередині аграрного підприємства, доповнені чинники ефективного організаційного проектування підприємством. В кваліфікаційні роботі було встановлено, що більшість організаційних моделей є сумішшю двох або трьох моделей і при реструктуризації необхідно враховувати і оцінювати такі області як сам бізнес, цінності підприємства і процеси, які в ньому протікають. Також були запропоновані наступні шляхи ефективного організаційного проектування, такі як сконцентрованість на досконалості, уточнення ролей кожного співробітника, а також їх залученість до процесу, тобто формування організаційної культури на підприємстві. Зроблено висновок про позитивний вплив інноваційної стратегії, організаційної структури та інновацій. The purpose of the work is the theoretical and methodological foundations of organizational design at the enterprise and the construction of the optimal management structure of a particular enterprise, as well as the identification of factors that affect it. The object of the qualification work is the process of organizational design of a specific enterprise, and the subject of research is the theoretical, analytical-research and design-recommendation components of the management structure of an agricultural enterprise. The scientific novelty of the research results consists in establishing that organizational restructuring and organizational culture are an important component of organizational design, developed proposals for the application of the McKinsey 7-S model for a clearer construction and optimization of business processes within an agricultural enterprise, added factors of effective organizational design by the enterprise. In the qualification work, it was established that most organizational models are a mixture of two or three models, and during restructuring, it is necessary to consider and evaluate such areas as the business itself, the values of the enterprise and the processes that take place in it. The following ways of effective organizational design were also proposed, such as focusing on excellence, clarifying the roles of each employee, as well as their involvement in the process, that is, the formation of organizational culture at the enterprise. A conclusion was made about the positive impact of innovation strategy, organizational structure and innovation. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30291 |
Располагается в коллекциях: | 073 - "Менеджмент" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2022_M_44_2_M_21_Myazin.pdf Restricted Access | 1.27 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.