Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28664
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorФедак, Наталя Василівна-
dc.contributor.authorКречетніков, Павло Романович-
dc.date.accessioned2023-03-30T17:11:14Z-
dc.date.available2023-03-30T17:11:14Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКречетніков П. Р. Удосконалення технологічного процесу виробництва продукції із м’ясної сировини з використанням компонентів функціонального призначення: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В. Федак ; Харків, 2022. 112 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28664-
dc.description.abstractВиробництво повноцінних у харчовому відношенні продуктів здорового харчування й забезпечення населення високоякісною й безпечною продукцією можна розглядати як одну з найважливіших задач галузі. Саме тому в ході розробки нової продукції треба орієнтуватися на забезпечення організму споживачів необхідними поживними речовинами. Запропоновано використання в якості збагачуючого на сполуки йоду компонента морських водоростей, а саме порошкоподібного продукту на основі висушеної та подрібненої ламінарії – еламіну. В якості джерела сполук кальцію обрано використання добавки білково-мінеральної (ДБМ), розробленої науковцями ДБТУ. ДБМ має нейтральні органолептичні характеристики та високу спорідненість із м’ясною сировиною. Це препарат частково гідролізованих колагенових структур, використання яких є поширеним у технології посічених м’ясних виробів, з метою регулювання технологічних характеристик м’ясних систем. Збагачення м’ясних посічених виробів вищевказаними сполуками надасть виробам повноцінного складу та може бути рекомендовано до споживання у збалансованому харчуванні. На підставі проведеного аналізу визначено фізичні, хімічні та біологічні фактори, які можуть спровокувати випуск небезпечної продукції. Проаналізовано способи контролю визначених ризиків. Побудовано план НАССР, який дозволить забезпечити дієву систему моніторингу та управління безпечністю продукції в умовах виробництва.uk_UA
dc.description.abstractThe production of nutritionally complete healthy food products and providing the population with high-quality and safe products can be considered as one of the most important tasks of the industry. That is why, during the development of new products, it is necessary to focus on providing the body of consumers with the necessary nutrients. It is proposed to use a component of seaweed as an iodine-enriching component, namely, a powdered product based on dried and crushed kelp - elamine. As a source of calcium compounds, the use of a protein-mineral additive (PMA), developed by scientists of the DBTU, was chosen. PMA has neutral organoleptic characteristics and a high affinity with meat raw materials. It is a preparation of partially hydrolyzed collagen structures, the use of which is widespread in the technology of chopped meat products, in order to regulate the technological characteristics of meat systems. Enrichment of chopped meat products with the above-mentioned compounds will give the products a complete composition and can be recommended for consumption in a balanced diet. On the basis of the conducted analysis, physical, chemical and biological factors that can provoke the release of dangerous products have been identified. Methods of controlling the identified risks are analyzed. A HACCP plan has been developed, which will ensure an effective system of monitoring and managing product safety in production conditions.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectтехнологічний процес виробництваuk_UA
dc.subjectпродукція із м’ясної сировиниuk_UA
dc.subjectкомпоненти функціонального призначенняuk_UA
dc.subjectпосічені м’ясні виробиuk_UA
dc.subjectдобавка білково-мінеральна (ДБМ)uk_UA
dc.subjectеламінuk_UA
dc.subjectпродукти здорового харчуванняuk_UA
dc.subjecttechnological process of productionuk_UA
dc.subjectproducts from meat raw materialsuk_UA
dc.subjectfunctional purpose componentsuk_UA
dc.subjectchopped meat productsuk_UA
dc.subjectprotein-mineral additive (PMA)uk_UA
dc.subjectelaminuk_UA
dc.subjecthealthy food productsuk_UA
dc.titleУдосконалення технологічного процесу виробництва продукції із м’ясної сировини з використанням компонентів функціонального призначенняuk_UA
dc.title.alternativeTechnological process improvement of products production from meat raw material with functional components useuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_463_181_21m_01_Krechetníkov.pdf
  Restricted Access
2.2 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.