Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26582
Назва: Методичні підходи до оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції
Інші назви: Методические подходы к оценке конкурентоспособности сельскохозяйственной продукции
Methodological approaches to assessing competitiveness of agricultural products
Автори: Богомолова, К. С.
Ключові слова: конкурентоспроможність;продукція;товаровиробник;собівартість;якість;ціна;конкурентоспособность;продукция;товаропроизводитель;себестоимость;качество;цена;competitiveness;products;manufacturers;cost;quality and price
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Богомолова К. С. Методичні підходи до оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 161 «Економічні науки»; 2015. С. 118-129
Серія/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т. сіл. госп. ім. П. Василенка;№ 161.
Короткий огляд (реферат): В статті досліджено актуальні питання конкурентоспроможності продукції. Розглянуто основні підходи до оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції. Оцінка конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції дає можливість відокремити працю товаровиробників від праці підприємців, що задіяні в процесі її переробки, виявити фактори, які впливають на формування собівартості виготовленої продукції, провести аналіз показників якості сільськогосподарської продукції та сформувати ціну сировини та готової продукції, ідентифікувати конкурентні аграрні підприємства та розробити заходи щодо їх підтримки для виходу на міжнародні ринки, намітити рішення з питань діяльності неконкурентоспроможних підприємств агропромислового комплексу.
В статье исследованы актуальные вопросы конкурентоспособности продукции. Рассмотрены основные подходы к оценке конкурентоспособности сельскохозяйственной продукции. Оценка конкурентоспособности сельскохозяйственной продукции дает возможность отделить труд товаропроизводителей от работы предпринимателей, задействованных в процессе ее переработки, выявить факторы, влияющие на формирование себестоимости произведенной продукции, провести анализ показателей 129 качества сельскохозяйственной продукции и сформировать цену сырья и готовой продукции, идентифицировать конкурентные аграрные предприятия и разработать мероприятия по их поддержке для выхода на международные рынки, наметить решения вопросов деятельности неконкурентоспособных предприятий агропромышленного комплекса.
In article the urgent questions of production competitiveness are investigated. The basic approaches to assessing the competitiveness of agricultural products. Тhe assessment of competitiveness of agricultural products makes it possible to separate the work of producers work of entrepreneurs involved in the processing, identify factors that affect the formation of prices of manufactured products, provide analysis of indicators of quality of agricultural products and establish the price of raw materials and finished products, identify competitive farms and develop measures to support them to enter international markets, identify decision on uncompetitive industries of agriculture.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26582
Розташовується у зібраннях:Випуск 161: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VISNUK№161_16.pdf618.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.