Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/26371
Назва: Тенденції розвитку та напрямки підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на сільськогосподарських підприємствах
Інші назви: Тенденции развития и направления повышения конкурентоспособности производства зерна на сельскохозяйственных предприятиях
Development trends and directions of improving the competitiveness of grain production on farms
Автори: Захарченко, О. В.
Ключові слова: сільськогосподарське підприємство;зернове господарство;урожайність;втрати;показники розвитку;сельскохозяйственное предприятие;зерновое хозяйство;урожайность;потери;показатели развития;agricultural enterprises;grain farming;crop loss;performance development
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Захарченко О. В. Тенденції розвитку та напрямки підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на сільськогосподарських підприємствах. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 162 «Економічні науки». 2015. С. 139-147
Серія/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 162
Короткий огляд (реферат): Визначено місце і роль зернового господарства в системі агропродовольчого комплексу. Розглянуто основні тенденції виробництва зернових культур в сільськогосподарських підприємствах, зокрема в агрохолдингах. Досліджено основні проблеми, що стримують розвиток зерновиробництва. Проведено розрахунок втрат урожаю зернових культур від недостатності технічного забезпечення з врахуванням фактичної і біологічної урожайності. На основі фактичного стану виробництва зерна в сільськогосподарських підприємствах наведено прогнозні показники виробництва зерна в розрізі культур. Наведені шляхи нарощування обсягів виробництва зерна, зокрема впровадження ресурсозберігаючих технологій (mini-till, no-till, органічна тощо).
Определено место и роль зернового хозяйства в системе агропродовольственного комплекса. Рассмотрены основные тенденции производства зерновых культур в сельскохозяйственных предприятиях, в частности в агрохолдингах. Исследованы основные проблемы, сдерживающие развитие зернопроизводства. Проведен расчет потерь урожая зерновых культур от недостаточности технического обеспечения с учетом фактической и биологической урожайности. На основе фактического состояния производства зерна в сельскохозяйственных предприятиях приведены прогнозные показатели производства зерна в разрезе культур. Приведенные пути наращивания объемов производства зерна, в частности внедрение ресурсосберегающих технологий (minitill, no-till, органическая и т.д.).
Detected place and role in grain production system agroindustrial complex. Considered main trends grain crops in agricultural enterprises, particularly in agricultural holdings. Investigated the main problems that hinder the development of grain production. The calculation of losses harvest crops from lack of technical support, taking into account actual and biological productivity. Based on the actual state of grain production in farms are projected performance of grain production in the context cultures. These ways of increasing the volume of grain production, including the introduction of resource-saving technologies (mini-till, no-till, organic, etc.).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26371
Розташовується у зібраннях:Випуск 162: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
162_2015_19.pdf533.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.