Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26371
Title: | Тенденції розвитку та напрямки підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на сільськогосподарських підприємствах |
Other Titles: | Тенденции развития и направления повышения конкурентоспособности производства зерна на сельскохозяйственных предприятиях Development trends and directions of improving the competitiveness of grain production on farms |
Authors: | Захарченко, О. В. |
Keywords: | сільськогосподарське підприємство;зернове господарство;урожайність;втрати;показники розвитку;сельскохозяйственное предприятие;зерновое хозяйство;урожайность;потери;показатели развития;agricultural enterprises;grain farming;crop loss;performance development |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Харків: ХНТУСГ |
Citation: | Захарченко О. В. Тенденції розвитку та напрямки підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на сільськогосподарських підприємствах. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 162 «Економічні науки». 2015. С. 139-147 |
Series/Report no.: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 162 |
Abstract: | Визначено місце і роль зернового господарства в системі агропродовольчого комплексу. Розглянуто основні тенденції виробництва зернових культур в сільськогосподарських підприємствах, зокрема в агрохолдингах. Досліджено основні
проблеми, що стримують розвиток зерновиробництва. Проведено розрахунок втрат урожаю зернових культур від недостатності технічного забезпечення з врахуванням фактичної і біологічної урожайності. На основі фактичного стану виробництва зерна в
сільськогосподарських підприємствах наведено прогнозні показники виробництва зерна в розрізі культур. Наведені шляхи нарощування обсягів виробництва зерна, зокрема впровадження ресурсозберігаючих технологій (mini-till, no-till, органічна тощо). Определено место и роль зернового хозяйства в системе агропродовольственного комплекса. Рассмотрены основные тенденции производства зерновых культур в сельскохозяйственных предприятиях, в частности в агрохолдингах. Исследованы основные проблемы, сдерживающие развитие зернопроизводства. Проведен расчет потерь урожая зерновых культур от недостаточности технического обеспечения с учетом фактической и биологической урожайности. На основе фактического состояния производства зерна в сельскохозяйственных предприятиях приведены прогнозные показатели производства зерна в разрезе культур. Приведенные пути наращивания объемов производства зерна, в частности внедрение ресурсосберегающих технологий (minitill, no-till, органическая и т.д.). Detected place and role in grain production system agroindustrial complex. Considered main trends grain crops in agricultural enterprises, particularly in agricultural holdings. Investigated the main problems that hinder the development of grain production. The calculation of losses harvest crops from lack of technical support, taking into account actual and biological productivity. Based on the actual state of grain production in farms are projected performance of grain production in the context cultures. These ways of increasing the volume of grain production, including the introduction of resource-saving technologies (mini-till, no-till, organic, etc.). |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26371 |
Appears in Collections: | Випуск 162: Економічні науки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
162_2015_19.pdf | 533.72 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.