Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26271
Назва: | Цінова політика в агропромисловому виробництві як основа соціально-економічного розвитку країни |
Інші назви: | Ценовая политика в агропромышленном производстве как основа социально-экономического развития страны Pricing policy in agricultural production as the basis of socio-economic development of the country |
Автори: | Аманов, Б. |
Науковий керівник : | Онегіна, В. М. |
Ключові слова: | цінова політика;продукти харчування;структура ціни;виробники продукції сільського господарства;соціально-економічний розвиток;ценовая политика;продукты питания;структура цены;производители продукции сельского хозяйства;социально-экономическое развитие;pricing;food;price structure;the producers of agricultural products;the socio-economic development |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харків: ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Аманов Б. Цінова політика в агропромисловому виробництві як основа соціально-економічного розвитку країни. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 162 «Економічні науки». 2015. С. 64-72 |
Серія/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 162 |
Короткий огляд (реферат): | В статті аналізується сучасне соціально-економічне становище України.
Розкриваються особливості ціноутворення на ринку продуктів харчування. Зазначається, що більше половини своїх доходів українці витрачають на продукти харчування, при цьому безпосередні виробники продукції сільського господарства не мають можливості здійснювати розширене відтворення, оскільки сучасна структура ціни продуктів харчування, в якій доля сільгоспвиробників становить 34%, не дозволяє відшкодовувати
витрати виробництва. Автор доводить, що адекватна, прорахована, виважена та прозора цінова політика господарюючих суб’єктів, в тому числі держави, в
агропромисловому виробництві є передумовою ефективного соціального та економічного розвитку країни. В статье анализируется современное социально-экономическое положение Украины. Раскрываются особенности ценообразования на рынке продуктов питания. Отмечается, что более половины своих доходов украинцы тратят на продукты питания, при этом непосредственные производители продукции сельского хозяйства не имеют возможности осуществлять расширенное воспроизводство, поскольку современная структура цены продуктов питания, в которой доля сельхозпроизводителей составляет 34%, не позволяет возмещать издержки производства. Автор доказывает, что адекватная, просчитанная, взвешенная и прозрачная ценовая политика хозяйствующих субъектов, в том числе государства, в агропромышленном производстве является предпосылкой эффективного социального и экономического развития страны. The article analyzes the current socio-economic situation in Ukraine. Peculiarities of pricing in the food market. It is noted that more than half of their income Ukrainians spend on food, with the direct producers of agricultural products have been unable to expanded reproduction, as a modern structure food prices, in which the proportion of farmers is 34%, can not compensate for the cost of production. The author argues that an adequate, calculated, balanced and transparent pricing policy of economic entities, including the State in agricultural production is a prerequisite for effective social and economic development of the country. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26271 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 162: Економічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
162_2015_10.pdf | 390.82 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.