Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24535
Название: | Оцінка проблемного простору розвитку підприємств ресторанного бізнесу на основі сучасних технологій нейролінгвістичного програмування |
Другие названия: | Assessment of the Problem Space in Development of Enterprises Engaged in Restaurant Business Based on Modern Techniques of Neurolinguistic Programming |
Авторы: | Балацька, Наталія Юріївна |
Ключевые слова: | розвиток;підприємство;ресторанний бізнес;нейролінгвістичне програмування;модель S.C.O.R.E.;інструменти менеджменту якості;development;enterprise;restaurant business;neurolinguistic programming;S.C.O.R.E. model;quality management tools |
Дата публикации: | 2019 |
Библиографическое описание: | Балацька Н. Ю. Оцінка проблемного простору розвитку підприємств ресторанного бізнесу на основі сучасних технологій нейролінгвістичного програмування. Проблеми економіки. Розділ: Економіка та управління підприємствами. 2019. № 4 (42). С. 120-126. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-0712-2019-4-120-126. |
Серия/номер: | Проблеми економіки. Розділ Економіка та управління підприємствами;№ 4 (42) |
Краткий осмотр (реферат): | Мета статті полягає у розробці й обґрунтуванні моделі S.C.O.R.E. для оцінки проблемного простору можливостей розвитку підприємства ресторанного бізнесу при різних умовах внутрішніх і зовнішніх його взаємодій. Аргументовано переваги застосування технології нейролінгвістичного програмування в процесі розроблення та прийняття управлінських рішень відносно траєкторій подальшого розвитку підприємства ресторанного бізнесу. Шляхом аналізу, синтезу й узагальнення наявних наукових праць учених визначено ключові аспекти, які необхідно враховувати підприємству ресторанного бізнесу при визначенні стратегічних векторів його розвитку (симптоми; причини; результати; ефекти; ресурси). Обґрунтовано алгоритм системного вирішення проблем при обґрунтуванні управлінських рішень щодо розвитку підприємства ресторанного бізнесу: стратегічна комплексна діагностика діяльності підприємства ресторанного бізнесу та формування моделі «аs-is»; визначення резервів і ресурсів для ліквідації «розриву» між моделями розвитку підприємства ресторанного бізнесу «аs-is» і «to-be»; обґрунтування оптимальної стратегії розвитку підприємства ресторанного бізнесу (формування моделі «to-be»). Перспективами подальших досліджень у цьому напрямі є використання запропонованої моделі S.C.O.R.E. для обґрунтування оптимальної стратегії розвитку підприємств ресторанного бізнесу Харківської області. The aim of the article is to develop and justify the S.C.O.R.E. model for assessing the problem space in development opportunities of an enterprise engaged in restaurant business under various conditions of its internal and external interactions. The advantages of applying neurolinguistic programming in forming and making managerial decisions as regards the pathway for further development of an enterprise engaged in restaurant business are considered. As a result of analyzing, synthesizing and summarizing the existing scientific works, there identified key aspects that must be taken into account by an enterprise engaged in restaurant business in determining the strategic vectors of its development (symptoms, causes, outcomes; resources and effects). The algorithm for a systematic solution of problems associated with making sound managerial decisions on development of an enterprise engaged in restaurant business is justified: comprehensive strategic diagnosis of an enterprise en - gaged in restaurant business and formation of the “as-is” model; determination of reserves and resources for closing the gap between the “as-is” and “tobe” models of development of an enterprise engaged in restaurant business; justification of the optimal development strategy of an enterprise engaged in restaurant business (formation of the “to-be” model). The prospect for further research in this direction is using the proposed S.C.O.R.E. model to justify the optimal strategy for development of enterprises engaged in restaurant business in the Kharkiv region. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24535 |
Располагается в коллекциях: | Статті |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
balatska_problemy_ekonomiky_2019_4_42.pdf | 574.55 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.