Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24150
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтанкевич, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorЗабродіна, Інна Вікторівна-
dc.date.accessioned2023-02-25T13:54:38Z-
dc.date.available2023-02-25T13:54:38Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСтанкевич С. В., Забродіна І. В. Зовнішній і внутрішній карантин рослин: рекомендації до вивчення дисципліни. Харків, ХНАУ. 2020. 39 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24150-
dc.description.abstractНебезпека проникнення чужинного шкідника, збудника хвороби чи бур’яну зростає, якщо життєвий цикл шкідливого організму певним чином тісно пов’язаний з рослинним товаром, наприклад, занесення кокцид – із садивним матеріалом, шкідників запасів – із зерном та зернопродукцією, збудників захворювань сої, кукурудзи та соняшнику – з їхнім насінням та ін. На практиці існує також небезпека завезення шкідливого організму з тарою чи пакувальним матеріалом, транспортними засобами, а також із залишками ґрунту на коренях рослин, підборах пасажирів тощо. Практика доводить, що після проникнення на нові території успішно натуралізуються види з високою екологічною пластичністю, високою репродуктивною здатністю, сильною конкурентоспроможністю. Подальшому розвитку і розповсюдженню шкідливого організму в нових ареалах сприяє наявність кормових рослин та відповідних кліматичних умов. Доведено, що впродовж кожного наступного десятиріччя відбувається інтродукція (проникнення шкідливого організму, що супроводжується його акліматизацією) щонайменше три–п’ять чужинних (адвентивних) збудників хвороб рослин та 5–10 шкідників рослин.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУuk_UA
dc.titleЗовнішній і внутрішній карантин рослинuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Методичні вказівки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MV_karantyn roslyn_2020.pdf972.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.