Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23869
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPogarska, Viktoriya-
dc.contributor.authorPavlyuk, Raisa-
dc.contributor.authorTimofeyeva, Nadiya-
dc.contributor.authorBilenko, Leonida-
dc.contributor.authorStukonozhenko, Tetyana-
dc.date.accessioned2023-02-23T13:09:36Z-
dc.date.available2023-02-23T13:09:36Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationPogarska V., Pavlyuk R., Timofeyeva N., Bilenko L., Stukonozhenko T. Exploring the processes of cryomechanodestruction and mechanochemistry when devising nanotechnologies for the frozen carotenoid plant supplements. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2016. № 6/11 (84). С. 39-46. DOI:10.15587/1729-4061.2016.86968.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23869-
dc.description.abstractВиявлено закономірності та механізми комплексної дії процесів глибокої переробки каротинвмісної рослинної сировини заморожування та кріомеханодеструкції на збереження і вилучення каротиноїдів, зв’язаних в нанокомплексах з біополімерами, у вільну та гідрофільну форми. Встановлено, що при розробці нанотехнологій кріопюре відбувається екстракція β-каротину у вільну форму в 3…3,5 рази більше, ніж у вихідній сировині.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.relation.ispartofseriesEastern-European Journal of Enterprise Technologies;№ 6/11 (84)-
dc.subjectкріомеханодеструкціяuk_UA
dc.subjectнанотехнологіїuk_UA
dc.subjectкаротиноїдиuk_UA
dc.subjectрослинні добавкиuk_UA
dc.subjectруйнування нанокомплексівuk_UA
dc.subjectбіополімериuk_UA
dc.subjectзв’язані формиuk_UA
dc.titleExploring the processes of cryomechanodestruction and mechanochemistry when devising nanotechnologies for the frozen carotenoid plant supplementsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pogarska_eastern_european_journal_of_enterprise_technologies_article_2016_6.pdf744.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.