Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23451
Назва: | Спосіб отримання інбредних ліній соняшнику з підвищеним вмістом гліцеридів пальмітинової кислоти |
Інші назви: | Method of obtaining inbred lines of sunflower with a hightened content of palmitic acid glycerides |
Автори: | Хрякова, Вікторія Петрівна Тимчук, Сергій Михайлович Пов'якало, Віктор Іванович Сивенко, Валентина Іванівна Супрун, Олег Григорович Макляк, Катерина Миколаївна Кириченко, Віктор Васильович Брагін, Олександр Миколайович |
Дата публікації: | 15-гру-2006 |
Бібліографічний опис: | Спосіб отримання інбредних ліній соняшнику з підвищеним вмістом гліцеридів пальмітинової кислоти. Патент України на винахід № 19389 МПК (2006) A01H 4/00 C07C 53/00 C07C 55/00.Хрякова Вікторія Петрівна, Тимчук Сергій Михайлович, Пов'якало Віктор Іванович, Сивенко Валентина Іванівна, Супрун Олег Григорович, Макляк Катерина Миколаївна, Кириченко Віктор Васильович, Брагін Олександр Миколайович. Заяв. 15.06.2006. Опубл. 15.12.2006. Бюл. № 12. 2 с. |
Серія/номер: | 19389; |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб отримання інбредних ліній соняшнику з підвищеним вмістом гліцеридів пальмітинової кислоти, що включає вплив на якісний склад олії в насінні, який відрізняється тим, що підвищення гліцеридів пальмітинової кислоти здійснюється шляхом хімічного мутагенезу, обробкою насіння водним розчином N-нітроетилсечовиною у концентрації 0,08 %, при цьому у інбредних лініях соняшнику з підвищеним вмістом гліцеридів пальмітинової кислоти відбувається такий розподіл основних жирних кислот, %: пальмітинова кислота 22,37-37,44 олеїнова кислота 7,69-17,85 лінолева кислота 43,44-57,78. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23451 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
19389-uapatents.com.pdf | 108.1 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.