Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22479
Назва: Рентабельність підприємства та шляхи її підвищення
Інші назви: Profitability of the enterprise and ways of its increase
Автори: Афанасьєва, Анна Вадимівна
Науковий керівник : Макогон, Віталій Вікторович
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра фінансів, банківської справи та страхування
Ключові слова: прибуток;рентабельність;фінансовий результат;економічний ризик;інновації;фінансовий стан;адаптивне управління;profit;profitability;financial result;economic risk;innovation;financial condition;adaptive management
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Марченко А. М. Рентабельність підприємства та шляхи її підвищення: кваліфікаційна робота магістра: спец. 072 – Фінанси, банківська справа та страхування; наук. кер. В. В. Макогон; Харків, 2022. 148 с.
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі досліджено підходи до забезпечення рентабельності сільськогосподарських підприємств та виявлення внутрішніх та зовнішніх резервів її підвищення. Досліджено економічну сутність рентабельності сільськогосподарського підприємства. Обґрунтовано обґрунтувати необхідність формування системи управління рентабельністю агрофомувань. Дослідження розмірів господарювання і економічну ефективність функціонування ДП «Дослідне господарство «Елітне» ІР ім. В.Я. Юр’єва НААН України Харківського району Харківської області; засвідчило спадаючу динаміку економічної ефективності його функціонування та падіння платоспроможності та фінансової стійкості. Аналіз особливостей забезпечення рентабельності діяльності об’єкта дослідження засвідчив, що найбільш прибутковим для нього є виробництво зерна пшениці та насіння соняшника. Аналіз впливу рівня логістичних запасів на рентабельність активів об’єкта дослідження з використанням методу ланцюгових підстановок засвідчив, що досліджуване підприємство має резерви зростання рентабельності активів за рахунок зміни частки незавершеного виробництва у середньорічній вартості запасів підприємства. Визначені основні напрями підвищення рентабельності сільськогосподарських підприємств та обґрунтовані підходи до підвищення ролі інновацій у забезпеченні рентабельності сільськогосподарських підприємств. Результати дослідження поглиблюють теоретичні засади застосування методу ланцюгових підстановок для оцінки впливу чинників на рентабельність сільськогосподарських підприємств.
In the qualification work, approaches to ensuring the profitability of agricultural enterprises and identifying internal and external reserves for its increase were investigated. The economic essence of the profitability of the agricultural enterprise was studied. Reasonably justify the need to form a management system for the profitability of agro-farming. Research on the size of the farm and the economic efficiency of the state enterprise "Experimental farm "Elitne" Institute of plant breeding named after V.Ya. Yuryev of the National Academy of Agricultural Sciences of Ukraine, Kharkiv District, Kharkiv Region; witnessed the declining dynamics of the economic efficiency of its functioning and the decline of solvency and financial stability. The analysis of the peculiarities of ensuring the profitability of the research object proved that the most profitable for it is the production of wheat grain and sunflower seeds. The analysis of the influence of the level of logistics stocks on the profitability of the assets of the research object using the method of chain substitutions proved that the company under study has reserves for increasing the profitability of assets due to the change in the share of work-in-progress in the average annual cost of the company's stocks. The main directions of increasing the profitability of agricultural enterprises and substantiated approaches to increasing the role of innovations in ensuring the profitability of agricultural enterprises are determined. The results of the study deepen the theoretical principles of applying the method of chain substitutions to assess the influence of factors on the profitability of agricultural enterprises.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22479
Розташовується у зібраннях:072 - "Фінанси, банківська справа та страхування" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
D_2022_M_072-21m-01_Afanas_yeva.pdf
  Restricted Access
3.71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії
An_2022_M_072-21m_Afanas_yeva.pdf
  Restricted Access
142.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.