Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22067
Title: Дослідження сучасного асортименту та вдосконалення якості лікеро-горілчаних виробів. Особливості забезпечення захисту прав споживачів з боку державних організацій
Authors: Федосова, Христина Юріївна
metadata.dc.contributor.advisor: Колесник, В. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра підприємництва, торгівля та біржова діяльності
Keywords: горілка;якість;споживчі властивості;товарознавча експертиза;відхилення від законодавчо нормативних документів;контроль якості;лікеро-горілчані вироби;сировина;властивості;оцінка якості.
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Федосова Х. Ю. Дослідження сучасного асортименту та вдосконалення якості лікеро-горілчаних виробів. Особливості забезпечення захисту прав споживачів з боку державних організацій: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. В. В. Колесник; Харків; ДБТУ. 2022. 106 с.
Abstract: Вживання алкоголю є масовим явищем, яке пов’язане як з національними традиціями і звичаями, так із соціальними аспектами та психологічними особливостями. Не дивлячись на те, що зловживання алкогольними напоями шкідливе для здоров’я людей та є однією з причин смертності, реальний попит на їх споживання з кожним роком збільшується. Зростання алкогольно-залежної захворюваності та смертності пов’язані також із збільшенням споживання населенням лікеро-горілчаних виробів, у тому числі незаконно виготовленої спиртовмісної продукції сумнівної якості. Сьогодні під час виробництва лікеро-горілчаної продукції більш детальна увага приділена питанню створення нових і вдосконалення діючих технологій із метою розширення асортименту продукції та збільшення обсягів продажу. На споживчому ринку з’являється значна кількість багатокомпонентних алкогольних напоїв, до рецептурного складу яких внесено інгредієнти, які формують смак і аромат виробів. Але сучасний споживач, маючи широкий вибір конкретного найменування лікеро-горілчаного напою, звертає увагу не лише на зовнішній вигляд і смаковість продукту, але й надає особливого значення безпеці та наслідкам, пов’язаним із його вживанням. У зв’язку з вищесказаним є очевидною актуальність удосконалення якості та розширення асортименту лікеро-горілчаних виробів шляхом використання натуральної сировини.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22067
Appears in Collections:076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplom_Fedosova.pdf
  Restricted Access
1.57 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
Anotatsiya_Fedosova.pdf
  Restricted Access
127.13 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.