Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22067
Title: | Дослідження сучасного асортименту та вдосконалення якості лікеро-горілчаних виробів. Особливості забезпечення захисту прав споживачів з боку державних організацій |
Authors: | Федосова, Христина Юріївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Колесник, В. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра підприємництва, торгівля та біржова діяльності |
Keywords: | горілка;якість;споживчі властивості;товарознавча експертиза;відхилення від законодавчо нормативних документів;контроль якості;лікеро-горілчані вироби;сировина;властивості;оцінка якості. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Федосова Х. Ю. Дослідження сучасного асортименту та вдосконалення якості лікеро-горілчаних виробів. Особливості забезпечення захисту прав споживачів з боку державних організацій: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. В. В. Колесник; Харків; ДБТУ. 2022. 106 с. |
Abstract: | Вживання алкоголю є масовим явищем, яке пов’язане як з національними традиціями і звичаями, так із соціальними аспектами та психологічними особливостями. Не дивлячись на те, що зловживання алкогольними напоями шкідливе для здоров’я людей та є однією з причин смертності, реальний попит на їх споживання з кожним роком збільшується. Зростання алкогольно-залежної захворюваності та смертності пов’язані також із збільшенням споживання населенням лікеро-горілчаних виробів, у тому числі незаконно виготовленої спиртовмісної продукції сумнівної якості. Сьогодні під час виробництва лікеро-горілчаної продукції більш детальна увага приділена питанню створення нових і вдосконалення діючих технологій із метою розширення асортименту продукції та збільшення обсягів продажу. На споживчому ринку з’являється значна кількість багатокомпонентних алкогольних напоїв, до рецептурного складу яких внесено інгредієнти, які формують смак і аромат виробів. Але сучасний споживач, маючи широкий вибір конкретного найменування лікеро-горілчаного напою, звертає увагу не лише на зовнішній вигляд і смаковість продукту, але й надає особливого значення безпеці та наслідкам, пов’язаним із його вживанням. У зв’язку з вищесказаним є очевидною актуальність удосконалення якості та розширення асортименту лікеро-горілчаних виробів шляхом використання натуральної сировини. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22067 |
Appears in Collections: | 076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Diplom_Fedosova.pdf Restricted Access | 1.57 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Anotatsiya_Fedosova.pdf Restricted Access | 127.13 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.