Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2089
Назва: | Основні фактори впливу на продовольчу безпеку економіки регіону |
Інші назви: | Dolynska Main factors of influence on food security of the region’s economy. Основные факторы влияния на продовольственную безопасность экономики региона. |
Автори: | Зубков, Р.С. Завгородній, А.В. Долинська, О.О. |
Ключові слова: | продовольча безпека, регіон, продовольче забезпечення, підприємство, інновації, продовольчий маркетинг, стратегія.;food security, region, food provision, enterprise, innovation, food marketing, strategy.;продовольственная безопасность, регион, продовольственное обеспечение, предприятие, инновации, продовольственный маркетинг, стратегия. |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва |
Бібліографічний опис: | Зубков Р.С. Основні фактори впливу на продовольчу безпеку економіки регіону / Р.С. Зубков, А.В. Завгородній, О.О. Долинська // Вісник ХНАУ. Серія "Економічні науки" : зб. наук. пр. / Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Харків : ХНАУ, 2020. - № 3. - С. 304-316 |
Серія/номер: | Економічні науки;№ 3 |
Короткий огляд (реферат): | В статті визначено, що продовольча активність ключових елементів виробничого потенціалу регіону викликана дією ряду внутрішніх та зовнішніх факторів впливу. До основних факторів віднесено наступні
групи факторів: регулюючі, стимулюючі, структуро-утворюючі, деструктивні. В групу регулюючих факторів входять фактори які регулюють відносини в середині виробничо-продовольчої структури
регіону та впливають на характер таких відносин, стимулюючи їхню активність. В групу стимулюючих факторів входять фактори які здійснюють стимулюючий вплив на виробничо-продовольчу діяльність
регіону. В групу структуро-утворюючих факторів входять фактори, які складають базово-капітальну структуру регіональної економіки. В групу деструктивних факторів входять фактори, які чинять негативний вплив на загальну структуру регіональної економіки та підприємства. Проведена основна характеристика кожної групи факторів активності ключових елементів інвестиційно-інноваційного потенціалу регіону. Визначено що продовольча активність ключових елементів виробничого
потенціалу регіону викликана дією ряду внутрішніх та зовнішніх факторів впливу. До основних факторів віднесено наступні групи факторів: регулюючі, стимулюючі, структуро-утворюючі, деструктивні. В групу
регулюючих факторів входять фактори які регулюють відносини в середині виробничо-продовольчої структури регіону та впливають на характер таких відносин, стимулюючи їхню активність. The subject of research is theoretical, methodological and applied aspects and mechanisms of formation of the regional food security system. The purpose of this article is research main factors influencing the food security of the regional economy. The methodological basis of the study is an economic theory, works of domestic scientists on the problems of forming a regional food supply system. The article determines that the food activity of key elements of the production potential of the region is caused by a number of internal and external factors. The main groups include the following groups of factors: regulatory, stimulating, structure-forming, destructive. The group of regulatory factors includes factors that regulate relations within the production and food structure of the region and affect the nature of such relations, stimulating their activity. The group of stimulating factors includes factors that have a stimulating effect on the production and food activities of the region. The group of structure forming factors includes factors that make up the basic capital structure of the regional economy. The group of destructive factors includes factors that have a negative impact on the overall structure of the regional economy and enterprise. The main characteristics of each group of factors of activity of key elements of investment and innovation potential of the region are carried out. It is determined that the food activity of key elements of the production potential of the region is caused by a number of internal and external factors. The main groups include the following groups of factors: regulatory, stimulating, structure-forming, destructive. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2089 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник ХНАУ №3 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Zubkov.pdf | 387.51 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.