Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2082
Название: Удосконалення організаційно-економічного механізму формування регіональної системи продовольчого забезпечення
Другие названия: Improvement of the organizational and economic mechanism of formation of the regional system of food supply.
Кордзая Совершенствование организационно-экономического механизма формирования региональной системы продовольственного обеспечения.
Авторы: Єгоров, Б.В.
Лагодієнко, В.В.
Кордзая, Н.Р.
Ключевые слова: продовольча безпека, продовольчий аспект, організаційно-економічний механізм, регіональна інфраструктура продовольчого забезпечення, мульти-комплекс.;food security, food aspect, organizational and economic mechanism, regional food security infrastructure, multicomplex.;продовольственная безопасность, продовольственный аспект, организационно-экономический механизм, региональная инфраструктура продовольственного обеспечения, мульти комплекс
Дата публикации: 2020
Издательство: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва
Библиографическое описание: Єгоров Б.В. Удосконалення організаційно-економічного механізму формування регіональної системи продовольчого забезпечення / Б.В. Єгоров, В.В. Лагодієнко , Н.Р. Кордзая // Вісник ХНАУ. Серія "Економічні науки" : зб. наук. пр. / Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Харків : ХНАУ, 2020. - № 3. - С. 317-331
Серия/номер: Економічні науки;№ 3
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджується фактичний стан та напрямки удосконалення організаційно-економічного механізму формування регіональної системи продовольчого забезпечення. Встановлено, що мульти-комплекс заходів формування системи продовольчого забезпечення повинен базуватися на елементах податкового регулювання з використанням цільового субсидування та пільгового кредитування. Ефективно потрібно використовувати товарні та закупівельні інтервенції з вдосконаленням системи стандартизації та сертифікації. Стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку повинно відбуватися з наданням преференцій, податкових канікул з зниженням загальної ставки оподаткування. Доведено, що паралельно з використанням дослідженого мульти-комплексу доречно здійснити вплив на зростання доходів населення через збільшення рівня регіональної заробітної плати, запровадження соціальних виплат і допомоги населенню локального спрямування на задоволення потреб в споживанні продовольчих товарів.Потрібно здійснювати прозорі механізми ліцензування регіональних суб’єктів експортно-імпортної діяльності. Мульти-комплекс заходів формування системи продовольчого забезпечення також повинен базуватися на елементах податкового регулювання з використанням цільового субсидування та пільгового кредитування. Стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку повинно відбуватися з наданням преференцій, податкових канікул з зниженням загальної ставки оподаткування.
The article examines the actual state and directions of improvement of the organizational and economic mechanism of formation of the regional food supply system. It is established that the multi-set of measures for the formation of the food supply system should be based on elements of tax regulation with the use of targeted subsidies and soft loans. Commodity and procurement interventions need to be used effectively to improve the standardization and certification system. Stimulation of investment and innovation development should take place with the provision of preferences, tax holidays with a reduction in the overall tax rate. In parallel with the use of the studied multi-complex, it is appropriate to influence the growth of household incomes by increasing the level of regional wages, the introduction of social benefits and assistance to the local population to meet the needs of food consumption. Transparent licensing mechanisms for regional export-import entities need to be implemented. The use of export-import levers to influence the economy of enterprises through quotas and embargoes, especially on the supply of food and agricultural raw materials. Regulate the level of food security by restricting product quality. Use the maximum level of export subsidies and credits. The multi-set of measures for the formation of the food supply system should also be based on elements of tax regulation with the use of targeted subsidies and concessional lending.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2082
Располагается в коллекциях:Вісник ХНАУ №3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Yegorov_et_al.pdf391.53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.