Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20322
Назва: Формування системи управління якістю продукції тваринництва на основі інновацій
Інші назви: Формирование системы управления качеством продукции животноводства на основе инноваций
Formation of a quality management system for livestock products based on innovations
Автори: Сагачко, Ю. М.
Ключові слова: сільське господарство;тваринництво;інновації;якість сільськогосподарської продукції;органи державного управління;сельское хозяйство;животноводство;инновации;качество сельскохозяйственной продукции;органы государственного управления;agriculture;animal husbandry;innovations;quality of agricultural products;government bodies
Дата публікації: 2019
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Сагачко Ю. М. Формування системи управління якістю продукції тваринництва на основі інновацій. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 200 «Економічні науки». 2019. С. 291-297.
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито необхідність виробництва якісних і безпечних продуктів тваринництва, що призведе до підвищення ефективності даної галузі і виведення її з депресивного стану. Обґрунтовано, що вихід з кризи можливо лише при переході на інноваційний тип розвитку. Що передбачає застосування біотехнології в тваринництві, що призведе до підвищення продуктивності, а також і покращення якості земель. Визначено особливості галузі тваринництва щодо її розвитку на інноваційні основі. І виходячи з цього наведено визначення поняття інновація для тваринницької галузі. Проаналізовано досвід країн ЄС з випуску екологічної сільськогосподарської продукції і вимог до неї. А також розкрито необхідність створення державних інституцій щодо контролю якості та безпечності сільськогосподарської продукції, і фінансової підтримки інноваційної діяльності.
В статье раскрыта необходимость производства качественных и безопасных продуктов животноводства, приведет к повышению эффективности данной отрасли и вывода ее из депрессивного состояния. Обосновано, что выход из кризиса возможно только при переходе на инновационный тип развития. Предусматривающего применение биотехнологии в животноводстве, приведет к повышению производительности, а также и улучшение качества земель. Определены особенности отрасли животноводства по ее развитию на инновационной основе. И исходя из этого приведено определение понятия инновация для животноводческой отрасли. Проанализирован опыт стран ЕС по выпуску экологической сельскохозяйственной продукции и требований к ней. А также раскрыта необходимость создания государственных институтов по контролю качества и безопасности сельскохозяйственной продукции, и финансовой поддержки инновационной деятельности.
The article reveals the need to produce high-quality and safe livestock products, will lead to an increase in the efficiency of this industry and its withdrawal from a depressive state. It is substantiated that a way out of the crisis is possible only in the transition to an innovative type of development. Envisaging the use of biotechnology in animal husbandry, will lead to increased productivity, as well as improved land quality. The features of the livestock industry for its development on an innovative basis. And based on this, the definition of innovation for the livestock industry is given. Analyzed the experience of the EU countries in the production of organic agricultural products and requirements for them. And also revealed the need to create state institutions to control the quality and safety of agricultural products, and financial support for innovation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20322
Розташовується у зібраннях:Випуск 200: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Visnyk KhNTUSH_200_2019_33.pdf189.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.