Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20259
Назва: Економічне обґрунтування впровадження у виробництво м’ясопереробними підприємствами системи ветеринарно-санітарних заходів
Інші назви: Экономическое обоснование внедрения в производство мясоперерабатывающими предприятиями системы ветеринарно-санитарных мероприятий
Economic justification of introducing the system of veterinary and sanitary measures to the production by meat processing enterprises
Автори: Кравченко, О. М.
Родіонова, К. О.
Ключові слова: економічна ефективність;ветеринарно-санітарні заходи;м’ясопереробні підприємства;продукти харчування;річний економічний ефект;экономическая эффективность;ветеринарно-санитарные мероприятия;мясоперерабатывающие предприятия;продукты питания;годовой экономический эффект;economic efficiency;veterinary and sanitary measures;meat processing enterprises;food products;annual economic effect
Дата публікації: 2019
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Кравченко О. М., Родіонова К. О. Економічне обґрунтування впровадження у виробництво м’ясопереробними підприємствами системи ветеринарно-санітарних заходів. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 200 «Економічні науки». 2019. С. 183-194.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є проведення економічного обґрунтування доцільності впровадження системи ветеринарно-санітарних заходів м’ясопереробними підприємствами харчової промисловості. Теоретико-методичною основою дослідження є діалектичний метод пізнання економічних процесів, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених щодо дослідження проблем якості продуктів харчування, зокрема, м’ясопродуктів. Для досягнення поставленої мети використано системний підхід та розрахунково-конструктивний метод економічного аналізу. Результатом дослідження є розгорнутий порівняльний аналіз економічної ефективності впровадження нових засобів дезінфекції. Набула подальшого розвитку методика визначення техніко-економічних показників ефективності впровадження інноваційних заходів. Реалізація запропонованої системи дозволяє збільшити прибутковість м’ясопереробних підприємств шляхом поліпшення якості та посилення безпечності продуктів харчування, розширення переліку каналів реалізації і підвищення кінцевої ціни продукції, що реалізується.
Целью статьи является проведение экономического обоснования целесообразности внедрения системы ветеринарно-санитарных мероприятий мясоперерабатывающими предприятиями пищевой промышленности. Теоретико-методической основой исследования является диалектический метод познания экономических процессов, научные труды отечественных и зарубежных ученых по исследованию проблем качества продуктов питания, в частности, мясопродуктов. Для достижения поставленной цели использован системный подход и расчетно-конструктивный метод экономического анализа. Результатом исследования является широкий сравнительный анализ экономической эффективности внедрения новых средств дезинфекции. Получила дальнейшее развитие методика определения технико-экономических показателей эффективности внедрения инновационных мероприятий. Реализация предложенной системы ветеринарносанитарных мероприятий позволяет увеличить доходность мясоперерабатывающих предприятий путем улучшения качества и усиления безопасности продуктов питания, расширения перечня каналов реализации и повышения конечной цены реализуемой продукции.
The purpose of the Article is to economically substantiate the relevancy of a system of veterinary and sanitary measures introduction by meat processing enterprises of the food industry. The theoretical and methodological basis of the research is the dialectical method of economic processes, scientific works of domestic and foreign scientists study related to researching the issues of food products quality, in particular, meat products. To achieve this goal, a systematic approach and calculation and constructive method of economic analysis were used. As a result of the research a comparative analysis of the economic efficiency of introducing new disinfectants was conducted. The methodology of determining the technical and economic indicators of efficiency of introducing innovative measures has been further developed. Implementation of the proposed system of veterinary and sanitary measures allows to increase the profitability of meat processing enterprises by improving quality and safety of food, expanding sales channels and increasing the final selling price of products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20259
Розташовується у зібраннях:Випуск 200: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Visnyk KhNTUSH_200_2019_21.pdf279.96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.