Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/18359
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛевкіна, Р. В.-
dc.contributor.authorЛевкін, А. В.-
dc.contributor.authorКотко, Я. М.-
dc.date.accessioned2022-12-16T19:41:35Z-
dc.date.available2022-12-16T19:41:35Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЛевкіна Р. В., Левкін А. В., Котко Я. М. Особливості ціноутворення на органічну аграрну продукцію. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 171 «Економічні науки». 2016. С. 26-34.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18359-
dc.description.abstractВ статті проаналізовані особливості ціноутворення на органічну аграрну продукцію з урахуванням технологічної специфіки її виробництва та очікуваних ризиків. Особливістю ціноутворення на органічну продукцію є використання органічної надбавки, що розраховується множенням коефіцієнтів рівновигідної врожайності, ризику втрати врожаю, сівозміни та зберігання. Пропонується вдосконалення методики врахуванням витрат на проведення ефективної кадрової політики та забезпечення підприємства висококваліфікованими фахівцями, підготовку до сертифікації процесу виробництва тощо. Використання даної методики розрахунку ціни дозволить виробникам органічної продукції не лише отримати прибуток від виробничо-збутової діяльності, а й створити умови для подальшого розвитку. ціноутворення, органічна продукція, методика, органічна надбавка.uk_UA
dc.description.abstractВ статье проанализированные особенности ценообразования на органическую аграрную продукцию с учетом технологической специфики ее производства и ожидаемых рисков. Особенностью ценообразования на органическую продукцию является использование органической надбавки, которая рассчитывается умножением коэффициентов сопоставимости урожайности, риска потери урожая, севооборота и хранения. В методике целесообразно учитывать затраты на проведение эффективной кадровой политики и обеспечение предприятия высококвалифицированными специалистами, подготовку к сертификации процесса производства и т.д. Использование данной методики расчета цены позволит производителям органической продукции не только получить прибыль от производственно-сбытовой деятельности, но и создать условия для дальнейшего развития.uk_UA
dc.description.abstractthe article the analysed features of pricing are on organic agrarian products taking into account the technological specific of her production and expected risks. The feature of pricing on organic products is the use of organic raise, that settles accounts the increase of coefficients of comparison of the productivity, risk of loss of harvest, crop rotation and storage. Perfection is offered taking into account of charges on realization of effective skilled politics and providing of enterprise, preparation highly skilled specialists to the certification of process of production. The use of this methodology of calculation of price will allow to the producers of organic products not only to get an income from productive-sale activity but also create terms for further development.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 171;-
dc.subjectціноутворенняuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectметодикаuk_UA
dc.subjectорганічна надбавкаuk_UA
dc.subjectценообразованиеuk_UA
dc.subjectорганическая продукцияuk_UA
dc.subjectорганическая надбавкаuk_UA
dc.subjectpricinguk_UA
dc.subjectorganic productsuk_UA
dc.subjectmethodologyuk_UA
dc.subjectorganic raiseuk_UA
dc.titleОсобливості ціноутворення на органічну аграрну продукціюuk_UA
dc.title.alternativeОсобенности ценообразования на органическую аграрную продукциюuk_UA
dc.title.alternativeFetures of pricing are on organic agrarian productsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 171: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6_171_2016.pdf374.64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.