Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18078
Title: Конкурентоспроможність сільськогосподарських підприємств: сутність, чинники та принципи
Other Titles: The competitiveness of agricultural enterprises: the nature, causes and principles
Authors: Насіров, Р. Е.
metadata.dc.contributor.advisor: Квятко, Т. М.
Keywords: ринок;конкуренція;конкурентоспроможність;конкурентні переваги;конкурентна боротьба;market;competition;competitiveness;competitive advantages;competition
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Насіров Р. Е. Конкурентоспроможність сільськогосподарських підприємств: сутність, чинники та принципи. Вісник студентського наукового товариства. 2019. Вип. 2. С. 238-241.
Series/Report no.: Вісник студентського наукового товариства;Вип. 2
Abstract: У представленій статті автором розглянуто сутність категорії «конкурентоспроможність» для сільськогосподарських підприємств. Встановлено, що динамічні умови ринкового середовища вимагають від суб'єктів економічних відносин адаптації до цих змін, а також уміння завойовувати та зміцнювати свої позиції на певному цільовому ринку. Виділено основні чинники, що впливають на конкурентоспроможність, а також принципи яких повинне дотримуватися господарство для того щоб якомога довше утримувати лідируючі позиції на ринку.
The article presents the essence of the category "competitiveness" for agricultural enterprises. It is established that dynamic conditions of the market environment require the subjects of economic relations to adapt to these changes, as well as the ability to win and strengthen their positions in a specific target market. The main factors affecting competitiveness are highlighted, as well as the principles which the economy must adhere to in order to maintain the leading position in the market for as long as possible.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18078
ISBN: 978-617-7602-78-0
Appears in Collections:Випуск 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник СНТ_випуск 2_2019-238-241.pdf881.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.