Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17822
Название: Дослідження рівня виробничого травматизму та профзахворюваності при вирощуванні продукції 357 рослинництва в умовах відкритого та захищеного грунту України
Другие названия: Researching the level of production traumatism and professional sickness in the field of open and protected ground crop cultivation in Ukraine
Исследование уровня производственного травматизма и профзаболеваемости при выращивании продукции растениеводства в условиях открытого и защищенного грунта Украины
Авторы: Савченко, Л. Г.
Савченко, В. М.
Ключевые слова: ПК України;галузь рослинництва;виробничий травматизм;рівень виробничого травматизм;професійні хвороби;agrarian and industrial complex of Ukraine;open and protected ground of crop cultivation;occupational injuries;level of production traumatism;professional sickness
Дата публикации: 2017
Издательство: ХНТУСГ
Библиографическое описание: Савченко Л. Г., Савченко В. М. Дослідження рівня виробничого травматизму та профзахворюваності при вирощуванні продукції 357 рослинництва в умовах відкритого та захищеного грунту України. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 180 «Механізація сільськогосподарського виробництва». 2017. С. 160-167.
Серия/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 180.
Краткий осмотр (реферат): В статті представлено рівень виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі рослинництва АПК україни. Розподілено виробничий травматизму та професійні захворювання в галузі рослинництва за сферами діяльності. Відображено структуру професійних уражень працівників рослинництва захищеного та відкритого ґрунту, типи захворювань, пов'язаних з технологічними процесами при вирощуванні продукції рослинництва. Наведені відомості змушують звернути увагу перш за все на необхідність дотримання технологічної і трудової дисципліни, на підвищення професійного рівня в частині вимог техніки безпеки при роботі з машинами та обладнанням пов’язаних вирощуванням продукції рослинництва , на усунення причин і джерел травмування, на підвищення якості навчання та атестації працівників і підвищення вимогливості при атестації
This work researches level of occupational injuries and professional sickness in the field of open and protected ground crop cultivation of agrarian and industrial complex of Ukraine. The analysis of the types of diseases associated with field of open and protected ground crop cultivation and given the structure of injuries of professional staff in the field. An initial allocation of identified occupational diseases and poisoning effect on the duration of working main adverse factors. Thus, the main cause of injury to workers is a violation of the labor process, that access to work without instruction, without training, lack of labor protection instructions, and more. These data are forced to pay attention primarily on the need to respect the technological and labor discipline, to improve the professional level of safety requirements when working with machinery and equipment, with service to address the causes and sources of injury, to improve the quality of training and certification of staff and increased rigor in the evaluation.
В статье представлен уровень производственного травматизма и профзаболеваемости при выращивании продукции растениеводства в условиях открытого и защищенного грунта АПК Украины.Распределен производственный травматизм и профессиональные заболевания в растеневодстве по сферам деятельности. Отображено структуру профессиональных поражений работников растеневодства, типы заболеваний, связанных с процессами при выращивании продукции растениеводства в условиях открытого и защищенного грунта Украины, распределение первично выявленных профессиональных заболеваний и отравлений по продолжительности воздействия на работающих основных неблагоприятных производственных факторов. Приведенные сведения заставляют обратить внимание прежде всего на необходимость соблюдения технологической и трудовой дисциплины, повышение профессионального уровня в части требований техники безопасности при работе с машинами и оборудованием связаных с процессами выращивания продукции растениеводства в условиях открытого и защищенного грунта , на устранение причин и источников травмирования, повышение качества обучения и аттестации работников и повышение требовательности при аттестации.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17822
Располагается в коллекциях:Випуск 180: Механізація сільськогосподарського виробництва

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
27_180_2017.pdf372.79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.