Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17686
Title: До питання про конверсну трансформацію під час перекладу з англійської мови на українську та з української на англійську
Authors: Ков’ях, І.І.
Keywords: конверсна трансформація;переклад;англійська мова;українська мова;переклад з англійської мови на українську;переклад з української мови на англійську;conversion transformation;translation;English;Ukrainian language;translation from English to Ukrainian;translation from Ukrainian to English;конверсная трансформация;перевод;английский язык;украинский язык;перевод с английского языка на украинский;перевод с украинского языка на английский
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Ков’ях І. І. До питання про конверсну трансформацію під час перекладу з англійської мови на українську та з української на англійську. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(15), Ч. 2. С. 479-483.
Abstract: Розглянуто один з аспектів питання конверсної трансформації під час перекладу з англійської мови на українську та з української на англійську з метою проаналізувати процес підбору еквівалента, застосовуючи лексичні одиниці, які не зажди входять до синонімічного ряду слова або словосполучення, що перекладається.
The article examines one of the aspects of converse transformation during translation from English into Ukrainian and from Ukrainian into English with the purpose of analyzing the process of selecting the equivalent of the translated word or word combination using lexical units sometimes not included in its synonymic range.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17686
Appears in Collections:Випуск 1 (15) Ч2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
esprstp_2012_1(2)__71.pdf243.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.