Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1737
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPogozhikh, Micola-
dc.contributor.authorPavliuk, Igor-
dc.contributor.authorDiakov, Alexsandr-
dc.contributor.authorBorysova, Alina-
dc.contributor.authorZatula, Alina-
dc.date.accessioned2022-06-26T06:41:56Z-
dc.date.available2022-06-26T06:41:56Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationPogozhikh M., Pavliuk I., Borysova A., Dyakov A., Zatula A. Usage of microscopic method to analyze dispersion of food powders. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2016. Вип. 2(24). C. 352-360.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1737-
dc.description.abstractThe relevance of this work relates to the problems of dispersion systems investigation and improvement of the experiment accuracy. These problems’ solution requires new experimental methods. Trends of modern science, its orientation to new technologies require a differentiated approach to conducting experiments and training. Using the latest experimental methods is intended to provide clear and sufficiently accurate results that can be used in the future. In this regard, the authors of the article discuss the goals, objectives and requirements posed to the experimenter working in modern science. This article presents one of the methods of dispersive analysis for improving the data accuracy and comparative analysis of the described method with other popular methods of mathematical statistics. The methods of dispersive analysis are widely used for food raw material analysis. There are several methods of dispersive analysis at the modern stage of the development of science. A microscopic technique allows analyze the shape, texture and surface structure of the considered samples of food raw materials. This fact is of high importance in cases, when the powders are used for further preparation of reactive heterogeneous mixtures, which are used in food industry. The calculation of dispersion for modelling powder sample is shown and the optimal size of its particles is determined. The most optimal approximating curves for powders of different dispersion are chosen. The authors of the article give a number of conclusions and recommendations for the analysis of food powders.uk_UA
dc.description.abstractПодано один із методів дисперсійного аналізу – мікроскопічний метод для підвищення точності даних і порівняльний аналіз описаного методу з іншими популярними методами. Метод мікроскопії дозволяє аналізувати особливості форми, текстури та структури поверхні розглянутих зразків продовольчої сировини. Цей факт має велике значення тоді, коли порошки використовуються в подальшому для отримання хімічно активних гетерогенних сумішей, які застосовуються в харчовій промисловості. Знайдено оптимальний розмір частинок і найбільш оптимальні апроксимуючі криві для порошків різного ступеня дисперсії.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectmicroscopic methoduk_UA
dc.subjectdispersion of powdersuk_UA
dc.subjectscreen analysis of powdersuk_UA
dc.subjectdifferentiated distribution functionuk_UA
dc.subjectмікроскопічний методuk_UA
dc.subjectдисперсія порошківuk_UA
dc.subjectаналіз знімків порошківuk_UA
dc.subjectдиференційні функції розподілуuk_UA
dc.subjectмикроскопический методuk_UA
dc.subjectдисперсия порошковuk_UA
dc.subjectанализ снимков порошковuk_UA
dc.subjectдифференциальные функции распределенияuk_UA
dc.titleUsage of microscopic method to analyze dispersion of food powdersuk_UA
dc.title.alternativeЗастосування мікроскопічного методу для дисперсійного аналізу харчових порошків-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (24)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29 (352-360).pdf286.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.