Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16559
Назва: Soil fertility in organic system
Інші назви: Плодородия почвы в органической системе
Родючість ґрунтів в органічній системі
Автори: Saeed Zeraat Kar
Ключові слова: fertility, soil, fruits, nitrogen, phosphorus, sulfur, organic.;плодородие, почва, фрукты, азот, фосфор, сера, органический.;родючість, грунт, фрукти, азот, фосфор, сірка, органічний.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Saeed Zeraat Kar. Soil fertility in organic system. 2014. № 2. С. 56-63
Серія/номер: Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів;№ 2
Короткий огляд (реферат): Increased interest in organic crop production has been prompted by both consumer demand and the desire to sustain or improve the soil resource. One of the many fundamental goals of organic farming is to produce a crop with minimal synthetic inputs. The main concept behind this approach is to conserve natural resources by relying more on biological processes within the soil system to recycle and release nutrients rather than provide high amounts of soluble nutrients from manufactured fertilizers. The emphasis is on nutrient cycling within the soil organic matter fraction and enhancement of biological processes to make nutrients within this fraction available to plant roots. The focus of this discussion is to provide information on various approaches to managing and maintaining soil fertility for organic crop production.
В статье обсуждаются различные подходы к управлению и поддержанию плодородия почвы для органического производства продукции растениеводства. Повышенный интерес к органической продукции растениеводства был вызван как потребительским спросом, так и желанием поддерживать почвенные ресурсы. Одна из основных целей органического земледелия – получение урожая с минимальным использованием синтетических материалов. Главной концепцией этого подхода – есть сохранение природных ресурсов, опираясь на биологические процессы в почвенной системе, чтобы переработать и выпустить питательные вещества, а не вносить большое количество минеральных удобрений. Акцент делается на круговорот питательных веществ в почве, фракций органического вещества, и повышению биологических процессов, чтобы питательные вещества из этой фракции стали доступными корням растений.
У статті обговорюються різні підходи до управління і підтримки родючості ґрунту для органічного виробництва продукції рослинництва. Підвищений інтерес до органічної продукції рослинництва був викликаний як споживчим попитом, так і бажанням підтримувати ґрунтові ресурси. Одна з основних цілей органічного землеробства – отримання врожаю з мінімальним використанням синтетичних матеріалів. Головною концепцією цього підходу – є збереження природних ресурсів, спираючись на біологічні процеси в ґрунтовій системі, щоб переробити і випустити поживні речовини, а не вносити велику кількість мінеральних добрив. Акцент робиться на круговорот поживних речовин у грунті, фракцій органічної речовини, і підвищенню біологічних процесів, щоб поживні речовини з цієї фракції стали доступними коріння рослин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16559
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2014. № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_grunt_2014_2_10.pdf469.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.