Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16500
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЦапко, Ю. Л.-
dc.contributor.authorОгородня, А. І.-
dc.date.accessioned2022-12-02T06:18:54Z-
dc.date.available2022-12-02T06:18:54Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЦапко Ю. Л., Огородня А. І. Вплив культур-фітомеліорантів на структурний склад чорнозему опідзоленого Лівобережного Лісостепу України. 2014. № 2. С. 20-25uk_UA
dc.identifier.otherУДК 631.452: 631.6-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16500-
dc.description.abstractРозглянуто вплив культур-фітомеліорантів на структурний склад чорнозему опідзоленого важкосуглинкового. Проаналізовано вплив і вивчено зміни структурно-агрегатного складу ґрунту під впливом вирощування різних фітомеліоративних культур. Установлено фітомеліоративну дію люцерни, еспарцету, люпину, сої гірчиці та суданської трави порівняно з чорним паром та кукурудзою на структурний склад чорнозему опідзоленого. Найбільші позитивні зміни зафіксовано під багаторічними травами, бобовими культурами та гірчицею.uk_UA
dc.description.abstractРассмотрено влияние культур-фитомелиорантов на структурный состав чернозема оподзоленного тяжелосуглинистого. Проанализировано и изучено изменения структурно-агрегатного состава почвы под влиянием выращивания различных фитомелиоративных культур. Установлено фитомелиоративное действие люцерны, эспарцета, люпина, сои, горчицы и суданской травы, по сравнению с черным паром и кукурузой на структурный состав чернозема оподзоленного. Наибольшие изменения зафиксированы под многолетними травами, бобовыми культурами и горчицей.uk_UA
dc.description.abstractIn the article the impact is studied of the phyto-ameliorative crops upon the structural composition of heavy loamy podzolic chernozem. The object of the study is analysis of the impact through studying changes in structural composition of the soil under various phyto-ameliorative crops. The phyto-ameliorative effect is determined upon the structural composition of heavy loamy podzolic chernozem for alfalfa, sainfoin, lupine, soybean, mustard and Sudan grass in comparison with black fallow and maize. The most positive changes were observed under perrenial grasses, legumes and mustard.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesҐрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство;№ 2-
dc.subjectкультури-фітомеліоранти, чорнозем опідзолений, структурно-агрегатний склад.uk_UA
dc.subjectкультуры-фитомелиоранты, чернозем оподзоленный, структурно-агрегатній состав.uk_UA
dc.subjectphyto-ameliorative crops, podzolic chernozem, structural aggregate composition.uk_UA
dc.titleВплив культур-фітомеліорантів на структурний склад чорнозему опідзоленого Лівобережного Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeВлияние культур-фитомелиорантов на структурный состав чернозема Левобережной Лесостепи Украиныuk_UA
dc.title.alternativeThe impact of individual phyto-ameliorative crops upon the structural composition of podzolic chernozem of eastern Forest steppe in Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2014. № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_grunt_2014_2_5.pdf482.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.