Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16127
Title: | Спосіб одержання комбінованого фаршу з рибною сировиною та рослинними гідробіонтами |
Authors: | Крамаренко, Дмитро Павлович Гіренко, Наталія Ігорівна Борисова, Аліна Олексіївна |
Issue Date: | 26-Feb-2018 |
Citation: | Спосіб одержання комбінованого фаршу з рибною сировиною та рослинними гідробіонтами. Патент України на корисну модель № 123537, МПК (2018.01) A23L 17/00 A22C 25/00. Д. П. Крамаренко, Н. І. Гіренко, А. О. Борисова. Заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2017 10407. Заявл. 27.10.2017. Опубл. 26.02.2018, Бюл.№ 4. 7 с. |
Series/Report no.: | 11;123537 |
Abstract: | Спосіб одержання комбінованого фаршу з рибною сировиною та рослинними гідробіонтами включає первинну обробку основних компонентів, їх подрібнення, з'єднання з іншими компонентами та перемішування. Під час перемішування додають перець чорний мелений, сіль кухонну. Як жировий компонент використовують емульсійну систему з гідролізатом колагену риби на основі соняшникової олії і жиру свинячого. Як основні компоненти використовують рибний фарш і відварну квасолю. Як додаткові компоненти використовують картоплю відварну і цибулю ріпчасту. Як біологічну добавку використовують порошки рослинних гідробіонтів (водоростей - цистозіри і ламінарії; або рослин - зостери і ряски малої). Після перемішування шприцюють у целофанову оболонку, охолоджують до температури 3-5 °C або заморожують до досягнення температури в центрі батону -17…-19 °C. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16127 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
123537.pdf | 208.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.